Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο SIGMA

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο SIGMA

Σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση προχώρησε γυναίκα δημοσιογράφος, που εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA.

Η γυναίκα, υπέβαλε καταγγελία εναντίον προσώπου που εργαζόταν μαζί, στο ΤΑΕ Λευκωσίας, το οποίο ήδη άρχισε τη διερεύνησή της υπόθεσης.

To περιστατικό σημειώθηκε προς τα τέλη του 2020, όταν η δημοσιογράφος προσλήφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η δημοσιογράφος λάμβανε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό της, από τον δημοσιογράφο, που ήταν και ο προϊστάμενός της. Η ίδια επιχείρησε αρχικά να μη δώσει σημασία για να αποφύγει τη σύγκρουση, ωστόσο τα μηνύματα έγιναν ακόμα πιο έντονα και επιθετικά.

Όταν η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, η καταγγέλουσα του υπέδειξε να σταματήσει, ωστόσο αυτός συνέχιζε να είναι ακόμα πιο πιεστικός . Η γυναίκα, αποφάσισε τότε να ενημερώσει τη Διέυθυνση για το περιστατικό και το συγκεκριμένο άτομο απομακρύνθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Η δημοσιογράφος αποφάσισε τότε να μην προχωρήσει σε καταγγελία, ωστόσο η απόφασή της να καταγγείλει το συμβάν τώρα, φαίνεται να προήλθε από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο επαναπροσλήφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που υπέβαλε στην Αστυνομία, δημοσιογράφος που εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA , το κανάλι γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του τη θέση του για το συμβάν.

Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού:

“Στο απότοκο πρόσφατης καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση σε γυναίκα δημοσιογράφο, πρώην υπάλληλο του τηλεοπτικού σταθμού SIGMA  ο σταθμός δηλώνει τα κάτωθι:

Πριν ενάμιση περίπου χρόνο περιήλθε στην αντίληψη της Διεύθυνσης του σταθμού καταγγελία υπαλλήλου η οποία εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Η καταγγελία αφορούσε αποστολή μηνυμάτων από συνάδελφο της δημοσιογράφο, τα οποία θεωρήθηκε ότι υπερέβαιναν τα όρια της θεμιτής επικοινωνίας εκδηλώνοντας ερωτικό ενδιαφέρον του γράφοντος, κάτι το οποίο ενόχλησε την καταγγέλλουσα. Αμέσως, χωρίς χρονοτριβή, η Διεύθυνση του σταθμού συγκάλεσε συνάντηση στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του σταθμού στην οποία παρευρίσκονταν η Διευθύντρια Προσωπικού, η Διευθύντρια Ειδήσεων, ο Σύμβουλος Επικαιρικών Προγραμμάτων και οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι, σε ξεχωριστές συναντήσεις. Στην συνάντηση με τον καταγγελλόμενο δημοσιογράφο, αυτός απέρριψε ως κακοπροαίρετες τις καταγγελίες. Η Διεύθυνση υπέδειξε ότι η συμπεριφορά του δεν άφηνε άλλα περιθώρια πέραν της απομάκρυνσης του από την καταγγέλλουσα. Τότε ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του την οποία ο σταθμός και άμεσα αποδέχθηκε. Η έκβαση αυτή φάνηκε να ικανοποίησε την καταγγέλλουσα. Ένα μήνα περίπου αργότερα και η δημοσιογράφος εγκατέλειψε τον σταθμό για λόγους άσχετους με το γεγονός.

Μετά παρέλευση ενός και πλέον έτους, ο σταθμός προέβη σε αναζήτηση δημοσιογράφων για τις τρέχουσες ανάγκες του και ο συγκεκριμένος υπέβαλε αίτηση ενδιαφέροντος. Στη βάση των πραγματικών προσόντων του αιτητού και αφού δεν εκκρεμούσε καμία καταγγελία εναντίον του, τόσον από την εν λόγω δημοσιογράφο όσον από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, ο σταθμός προέβη σε επαναπρόσληψή του αφού ενεργούσε υπέρ του και το κριτήριο της μη καταγγελίας αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας.

Μόλις χθες, περιήλθε σε γνώση του σταθμού η υποβολή καταγγελίας από την παραπονούμενη εναντίον του ως άνω δημοσιογράφου, πράγμα το οποίον επιβεβαίωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού σε γραπτή επικοινωνία του με το Αρχηγείο Αστυνομίας. Στο φως των εξελίξεων, η Διεύθυνση θέτει άμεσα σε υποχρεωτική αναστολή τον δημοσιογράφο, εν όψει περαιτέρω ενεργειών από τις ανακριτικές αρχές απερίσπαστης διαλεύκανσης του ζητήματος.

Σε όλη την μακρά ιστορία τους τόσον ο τηλεοπτικός σταθμός SIGMA όσον και εν γένει το Συγκρότημα ΔΙΑΣ έχουν επιδείξει ως θέμα αρχής και στην καθημερινή πράξη τον απερίφραστο και ασυμβίβαστο σεβασμό και ευαισθησία τους στην αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ισότητα ευκαιριών στις γυναίκες υπαλλήλους τους. Σε αναφορά δε προς τη συγκεκριμένη αφορμή, ευθαρσώς ο σταθμός δηλώνει τον πλήρη σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και στις αστυνομικές και νομικές αρχές του κράτους”.

*Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το ζήτημα θα απασχολήσει την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΚ, η οποία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου

Share this post