Καλέ μου φίλε σού γράφω… Πλείονες του ενός, για να είμαστε ακριβείς και σωστοί!

Καλέ μου φίλε σού γράφω… Πλείονες του ενός, για να είμαστε ακριβείς και σωστοί!

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη*

Δανείζομαι τον υπερκείμενο τίτλο από το εξαιρετικό φερώνυμο σημείωμα του Τάκη Θεοδωρόπουλου, από το Πασχαλινό φύλλο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», προκειμένου να υπερασπισθώ το δικαίωμα του ελευθέρως εκφράζεσθαι για τον καθένα, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Να μην καθυβρίζεσαι, πολλώ δε μάλλον να μην «φορτώνεσαι» με εύκολες κατηγορίες, μέσω των οποίων επιδιώκεται η αμφισβήτηση της ίδιας της προσωπικής σου αξιοπρέπειας και τελικώς ακόμη και η σπίλωσή σου, με σαφείς υπαινιγμούς «κάτω από τη μέση» περί χρηματισμού, ως «αργυρώνητου»….

Δεν αρνούμαι, ότι, στην ένταση των ημερών που έπονται, στην πορεία προς τις εκλογές, η υπεράσπιση της θέσης της «μίας πλευράς», σε σχέση με τις «αντίπαλες» πλευρές, θα λάβει το χαρακτήρα μετωπικής σύγκρουσης, ενδεχομένως και ακραίας.

Αλλά διόλου κάποια όρια; Ιδού το ερώτημα…

Και η απάντηση σε αυτό, σε ένα τέτοιο πλαίσιο, κρίνεται με τα θεμιτά όρια μιάς φραστικής (προσώρας και τελικώς μόνον τέτοιας, ας ελπίσουμε…)σύγκρουσης, τα οποία, εφ’ όσον δεν διασφαλίζονται, μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, των οποίων το αποτύπωμα δεν επουλώνεται εύκολα. Ιδιαιτέρως, εάν κρατούμε κατά νουν, ότι θα είμαστε οι ίδιοι που θα κληθούμε να συμβιώσουμε και την επομένη των εκλογών στο ίδιο κοινωνικό πλαίσιο. Συνεπώς χρειάζεται αποτοξίνωση…

Δεν μπορεί, δεν είναι νοητό, δεν είναι επιτρεπτό, να γράφεις στο fb ή το twitter, για την εντύπωση-αρνητική εντύπωση, σε στοιχειοθετημένο λόγο και βάση- που σού έχει προκαλέσει η τελευταία ομιλία του Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση της τελευταίας τροπολογίας για τον αποκλεισμό του νεοναζιστικού μορφώματος στις επικείμενες εκλογές, να εισπράττεις αναθέματα και….αφορισμούς, λες και είσαι κατηγορούμενος!

Από εκεί και πέρα, σαφώς και είναι δεδομένο, αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη, να υπερασπίζεται την Κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει ψηφίσει και εξακολουθεί να στηρίζει, δίχως να την καθαγιάζει, δίχως να χάνει το δάσος στις επικείμενες εκλογές, αλλά εξ ίσου και χωρίς να απολλοτριώνει την επιφύλαξη κριτικής του, ως προς ειδικότερες πλευρές του κυβερνητικού έργου. Με θετικές πτυχές, όπως η αντιμετώπιση της επέλαση της Covid-19 ή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της Τουρκικής ηγεσίας απέναντι στην υβριδική απειλή εναντίον της Ελλάδος, με την εργαλειοποίηση του προσφυγικού/μεταναστευτικού. Και αρνητικές, βεβαίως, όπως η τελευταία σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, βεβαίως, ότι τα ίδια πρέπει να ισχύουν και σε κάθε αντίστροφη κατεύθυνση, σε πλαίσιο παραγωγικής πολιτικής αντιπαράθεσης, εντός παραδεκτών θεμιτών ορίων.

Δυστυχώς, αυτό που πρυτανεύει σε σχέση με τα προηγούμενα, είναι η εικόνα των πολέμιων της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Π/Θ Κυριάκου Μητσοτάκη όλως ιδιαιτέρως, από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Σημαία του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς» που επιχειρούν να μετέρχονται ως…κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ως καθαρτήριο όλων όσων γνωρίζουν καλώς οι πολίτες ότι σωρεύθηκαν στην πλάτη του τόπου και του Ελληνικού λαού, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Κι όλα αυτά με το απατηλό σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά» με τα τον Εμφύλιο, που, μόλις 4,5 χρόνια κυβερνητικής εξουσίας Αριστεράς/Ακροδεξιάς (Τσίπρα/Καμμένου), ήσαν αρκετά για να αποδομήσουν κάθε αριστερή αναφορά, ως ανυπόληπτη και καταστροφική.

Εξ αυτών των λόγων, οι αμύντορες των πεπραγμένων της απελθούσης το 2019 κυβερνητικής εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να κάνουν τους ανήξερους και υποδύονται τους αγνούς ιδεολόγους που δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά, συνεπεία των Μνημονίων, στοχοποιώντας τους πολλούς στην κοινωνία που στέκονται κριτικώς εναντίον τους, τούς επικρίνουν και βεβαίως είναι αποφασισμένοι να τούς γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Προφανώς, ουδέν έχουν διδαχθεί εις το ΣΥΡΙΖΑ, από την τριπλή τους οδυνηρή ήττα στις τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου-Ιουλίου 2019. Και τώρα, εν όψει των εκλογικών της 21ης Μαΐου 2023, είναι προφανές για τον ίδιο τον Τσίπρα, ότι μάλλον παίζει το τελευταίο χαρτί εις την ηγεσία του Κόμματός του, ό,τι κι αν μηχανευθεί για την περαιτέρω παραμονή του. Ιδιαιτέρως μετά την διαφαινόμενη εκλογική ήττα και στην επόμενη κάλπη της 2ας Ιουλίου 2023 και το αργότερο στην κάλπη των Ευρωεκλογών του 2024.

Τί μένει, λοιπόν, για το στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑίων, τώρα που η επίκληση του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς» είναι συνώνυμη με το…ανήθικο μειονέκτημα της Αριστεράς, όπως επιβεβαιώθηκε και με την ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά, Υπουργού του Τσίπρα, με 13-0 από το ΑΕΔ, σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή;

Αυτό δεν είναι άλλο από τη «δολοφονία χαρακτήρων» στην οποία έχουν αρχίσει να επιδίδονται από το ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον όσων εννοούν να αποδομούν τα λόγια τους, επί τη βάσει των γνωστών έργων τους. Δεν γνωρίζουν ή δεν δικαιούνται να τούς κρίνουν και να τούς επικρίνουν, εννοούν προφανώς εις το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου, άλλως, εάν τον επιχειρήσουν, κινδυνεύουν να «κατηγορηθούν» ότι είναι μίσθαρνα όργανα της ΝΔ, από όπου «τα πιάνουν».

Τόσο απλά! Όσοι, πειθήνια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει ήδη να μιλούν για «αργυρώνητους», πρώτον αναλαμβάνουν προσωπική και ενδεχομένως κολάσιμη ευθύνη, για όσα ψευδή,εξόχως κακόβουλα και συκοφαντικά εις το έπακρο εκτοξεύουν. Ουδείς νομιμοποιείται να αποκαλεί τον άλλον «αργυρώνητο», με περισσή ευκολία και βεβαίως καμία απόδειξη, ούτε καν ελάχιστη, απλώς και μόνον για να ρίξει λάσπη από τον ανεμιστήρα κι ό,τι βγει. Δεύτερον (αυτο)προδίδονται για πενία ισχυρού και πειστικού αντίλογου επί όσων τούς καταμαρτυρούνται. Συνεπώς η κατατρομοκράτηση στην εκφορά κάθε λόγου που συμβάλλει στην αποδόμηση του αφηγήματός τους, αποτελεί έσχατο καταφύγιο απελπισίας τους…

Ίσως τα λόγια-ράπισμα στο άρθρο Θεοδωρόπουλου που αναφέρεται στην αρχή θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν σοκ, στη νιρβάνα της επανάπαυσης κάποιων-λίγων έστω ΣΥΡΙΖΑίων:

«Η νοσταλγία σου, παλιέ μου φίλε, για την Αριστερά της εφηβείας μας δεν απέχει από τη νοσταλγία των οπαδών της βασιλείας. Το τελετουργικό αλλάζει, όμως η ουσία είναι ίδια. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση εκείνο που μετράει είναι η τυπολατρία. «Η δική μας Αριστερά», η Αριστερά της εφηβείας μας, έχει εκφυλισθεί σε έναν τύπο πολιτικής ορθότητας. Οι μολότοφ εναντίον των αστυνομικών είναι χειρονομία πολιτικής ορθότητας; Οι καταλήψεις, ο Κουφοντίνας και η παρέα των δολοφόνων του; Πες μου, παλιέ μου φίλε, τι άλλο έχει να μου προτείνει η Αριστερά σήμερα; Τον Βαρουφάκη, τον Κατρούγκαλο και όλα τα περιτρίμματα της πασοκοκρατίας;

Παλιέ μου φίλε, σέβομαι τη συνέπειά σου. Κάποια στιγμή, στη διάρκεια της ανάπτυξής μας, βρήκες την αλήθεια και έκτοτε την υπηρετείς με συνέπεια. Αλί σ’ εμάς τους άπιστους και τους αιρετικούς που την αμφισβητούμε. Αναρωτιέμαι απλώς αν η νοημοσύνη σου, το εργαλείο που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε την πραγματικότητα, δεν αντιδρά. Αν δεν σε βοηθά να αντιληφθείς ότι ο κόσμος μας δεν είναι ο κόσμος της εφηβείας μας. Και το γράφω σ’ εσένα, παλιέ μου φίλε. Επειδή αποκλείεται να μην αναρωτήθηκες τι προσφέρει η υποψηφιότητα Αντώναρου στην «προοδευτική» συμμαχία »

Προσωπικώς, έχω κατά νουν, απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων, υψηλόβαθμο, υπηρετήσαντα σε θέσεις κορυφαίαε ευθύνης, ο οποίος, ούτε λίγο-ούτε πολύ, κατέληξε στον χαρακτηρισμό «αργυρώνυτο» που φιλοτέχνησε για το πρόσωπό μου, διότι «μού τα χώνουν από τη ΝΔ για όσα γράφω τον τελευταίο καιρό, δεξιός από παλιά, όπως λένε κάποιοι που με γνωρίζουν καλά, καθώς αντιμετωπίζεις προβλήματα». Λυπήθηκα πολύ . Εκπλήσσουν τα τόσα ψεύδη, τα τόσα κακόβουλα και συκοφαντικά, τα τόσον προσβλητικά για το άτομό μου, που εκτοξεύθηκαν από το στόμα του, διότι «εμείς είμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν δεχόμαστε να διαβάζουμε τέτοια πράγματα, όπως αυτά που εσύ γράφεις».

Αρχή άνδρα δείκνυσι…

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους/ Πηγή: sermichiotis.blogspot.com

Share this post