Κάλαντα Πρωτοχρονιάς στον Κύπρου Χρυσόστομο

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς στον Κύπρου Χρυσόστομο

Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες γέμισαν από το πρωί της Τρίτης 31ης Δεκεμβρίου το Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και της ρωσόφωνης χορωδίας του Ι. Ν. Παναγίας Σεμιστρέλια παρά το χωριό Αλεθρικό, άρτια καταρτισμένες, απέδωσαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με πολλή τέχνη, χαρίζοντας τόσο στο Μακαριώτατο αλλά και σε όσους είχαν την ευλογία να βρίσκονται παρόντες, εύηχα άσματα, προοιωνίζοντας την έλευση του νέου έτους.
Ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο και από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ιωάννη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Καθηγούμενο της Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα, με ιδιαίτερη ευαρέσκεια παρακολούθησε την άριστη εκτέλεση των παραδοσιακών ύμνων και καλάντων.

Οι ύμνοι συνοδεύονταν και από όργανα, συνδυασμός που προσέφερε ένα ευηδές μελωδικό άκουσμα.
Ο Μακαριώτατος στο λόγο του ευχαρίστησε τις φιλαρμονικές για την άριστη απόδοση των καλάντων και ευχήθηκε σε όλους να έχουν ένα εποικοδομητικό νέο έτος, γεγονός που εξαρτάται πάντοτε από εμάς τους ιδίους. Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται αγάπη προς όλους, ταπείνωση, αλληλοπεριχώρηση και συμπαράσταση τού ενός προς τον άλλο.
Μιλώντας με πολλή συγκίνηση ο Μακαριώτατος επαίνεσε τον κυπριακό λαό μας, χαρακτηρίζοντάς τον ως θρησκευόμενο λαό, που αγωνίζεται, ο οποίος έμαθε να εργάζεται και να ζει και με ανέσεις αλλά και με στερήσεις.
Κάνοντας ιδιαίτερο λόγο για το εθνικό θέμα της Κύπρου τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι δυστυχώς οι εχθροί μας θέλουν τα πάντα και ότι πρέπει να εργαστούμε όλοι για το καλό του τόπου μας. Ευχήθηκε όπως κατά το νέο έτος επιτευχθεί και η πολυπόθητη απελευθέρωση της υπό τουρκική κατοχή πατρίδας μας.


Στο τέλος προσέφερε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Share this post