Κ.Σακελλαροπούλου: Μέλημα της Αθήνας ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής

Κ.Σακελλαροπούλου: Μέλημα της Αθήνας ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής

«Έχoυμε καταστήσει  σε όλους σαφές ότι λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και του δικαιώματος μονομερούς επέμβασης», τόνισε η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας , Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων η κ. Σακελλαροπούλου διαβεβαίωσε ότι το  κορυφαίο μέλημα της εξωτερικής πολιτικής της Αθήνας, επεσήμανε, « παραμένει ο τερματισμός της τουρκικής εισβολής και κατοχής, για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία ενιαία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα».

Ο   πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι “η  Τουρκία με τις ενέργειές της, με τα πλοία και τα γεωτρύπανα της να βρίσκονται -παρανόμως -στις θαλάσσιες ζώνες μας, παραβιάζοντας την κρατική μας κυριαρχία, εξουδετερώνει την οποιαδήποτε δυνατότητα όχι μόνο γιά λύση, αλλά και για επανέναρξη των συνομιλιών”. 

                               Δυστυχώς, τόνισε ο κύριος Συλλούρης, η Τουρκία αποδεικνύει διαρκώς πως δεν επιθυμεί λύση.

*Παραθέτουμε αυτούσια τα κείμενα των ομιλιών στην Βουλή και στο δείπνο, που παρέθεσε το βράδυ προς τιμή της κ. Σακελλαροπούλου ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Κ. Σακελλαροπούλου -Βουλή by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Δ. Συλλούρης by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Πρόποση από πρόεδρο Αναστασ… by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Ομιλία Κ. Σακελλαροπούλου by ARISTEIDIS VIKETOS

 

ΦΩΤΟ: Χρ. Αβρααμίδης

Share this post