Ισόπαλος ο ποδοσφαιρικός αγώνας των ομάδων Φυλακών και «Γκολ στη Ζωή»

Ισόπαλος ο ποδοσφαιρικός αγώνας των ομάδων Φυλακών και «Γκολ στη Ζωή»

Στα πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου του Τμήματος Φυλακών σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό “Γκολ στη Ζωή”, γνωστοί ποδοσφαιριστές αναμετρήθηκαν σήμερα με την ποδοσφαιρική ομάδα των Φυλακών στο γήπεδο του Τμήματος Φυλακών. Στη φιλανθρωπική εκδήλωση συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Δασκαλάκης, Μιχάλης Μορφής, Κώστας Μαλέκκος, Ηλίας Χαραλάμπους, Γιώργος Μερκής και Νεόφυτος Δασκαλάκης.

Ο αγώνας έληξε ισοπαλία 4-4.

Η Διεύθυνση Φυλακών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ” τα τελευταία 8 χρόνια, επενδύει στην παιδεία των κρατουμένων, με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και ειδικότερα τη διαμόρφωση του ήθους, στοιχεία τα οποία επιτυγχάνονται μέσω της εκπαίδευσης, των τεχνών και του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα των Φυλακών τα τελευταία 8 χρόνια, και στις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής πολιτικής της Διεύθυνσης Φυλακών”.

Για το λόγο  αυτό, προστίθεται, η Διεύθυνση Φυλακών έχει δημιουργήσει 8 γυμναστήρια για τους κρατούμενους με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό για την εκγύμναση όλων των κρατουμένων και γήπεδα σε όλους τους ανοικτούς χώρους των πτερύγων για βόλεϋ μπωλ, badminton, ping-pong, ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, αντισφαίριση και futsal, καθώς επίσης σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των πτερύγων έχουν τοποθετηθεί όργανα καλλισθενικής γυμναστικής.

“Περαιτέρω, στα πλαίσιο της κοινωνικοποίησης και προσωπικής ανάπτυξης των κρατουμένων , όλες οι δραστηριότητες  καθώς και αρκετές εκδηλώσεις εκτός και εντός Φυλακών όπως η παρούσα, συμβάλλουν στη δημιουργία υπεύθυνων ανθρώπων με υγιείς στάσεις ζωής, συμπεριφορές και συνήθειες με σκοπό την ομαλότερη επανένταξη και επανασύνδεση τους με την ελεύθερη κοινωνία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Share this post