Ισχυρισμοί για στημένη υπόθεση από την ΥΚΑΝ

Ισχυρισμοί για στημένη υπόθεση από την ΥΚΑΝ

Νέα δεδομένα στην υπόθεση,  που σείει συθέμελα την Αστυνομία μετά τις καταγγελίες εναντίον αξιωματικού της Δύναμης από τη διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, βάζουν οι ισχυρισμοί του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου. Λίγες ημέρες μετά την παράταση της διαθεσιμότητας του αξιωματικού και εν μέσω της ποινικής έρευνας που διενεργείται εναντίον του, ο 39χρονος ισοβίτης ισχυρίστηκε πως πίσω από την καταδίκη του για εμπορία ναρκωτικών, βρίσκεται προσπάθεια που στόχο έχει να πλήξει τη διευθύντρια των Κ. Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, μέσα από υποθέσεις που στήνει η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών. 

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012, είχε οδηγηθεί χθες ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμοχώστου, προκειμένου να ακούσει την ποινή του, μεταξύ άλλων για απόπειρες φόνου και εμπορία ναρκωτικών. 

Τελικά η ανακοίνωση της ποινής αναβλήθηκε, ωστόσο, μετά το πέρας της διαδικασίας ο ισοβίτης, ο οποίος φρουρείτο από πάνοπλους αστυνομικούς, σε μια ενέργεια που δεν συνηθίζεται από κατηγορούμενους, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους που ήταν στην αίθουσα του Δικαστηρίου και ισχυρίστηκε πως η απόφαση που εκδόθηκε «είναι καθοδηγούμενη». Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως, «όλο αυτό έχει γίνει για να πλήξει άλλες καταστάσεις, όπως είναι η Διεύθυνση των Φυλακών. Είναι μια τελείως γελοία απόφαση για να πλήξει τη διευθύντρια των Φυλακών. Κάθονται και κατονομάζουν εμένα για έμπορο ναρκωτικών, ενώ οι έμποροι είναι η ΥΚΑΝ, που στήνουν τις υποθέσεις τους». 

Ένοχος σε 24 κατηγορίες 

Υπενθυμίζεται πως στις 19 Ιουλίου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, είχε κρίνει ένοχο τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, έπειτα από ακροαματική διαδικασία και στις 24 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ άλλων για συνομωσία για φόνο, απόπειρα φόνου, κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και προμήθεια δύο κιλών κάνναβης.

Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος ως ο ηθικός αυτουργός για τις απόπειρες φόνου εναντίον του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως «Μαύρου» τον Νοέμβριο του 2019 στη Λάρνακα και του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού τον Φεβρουάριο του 2020, σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα. Επιπρόσθετα, κρίθηκε ένοχος για τις απόπειρες φόνου τεσσάρων ατόμων, που βρίσκονταν την ώρα της απόπειρας εναντίον του Κώστα Κρητικού στο καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο είχε αναφέρει πως αποδείχθηκαν όλες οι κατηγορίες εναντίον του και πως σχεδίασε και οργάνωσε μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές τις απόπειρες φόνου.

Ο Μαμαλικόπουλος είχε κατονομαστεί ως ο «εγκέφαλος» των δύο εγκληματικών ενεργειών από τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου, άλλως «Χάμπουργκερ», ο οποίος παραδέχθηκε πως ήταν ο εκτελεστής στις απόπειρες φόνου. Ο «Χάμπουργκερ» ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Μαμαλικόπουλου και η κατάθεσή του κρίθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο ως «αξιόπιστη και ποιοτική».

Το Δικαστήριο στην απόφασή του είχε κρίνει ένοχο τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και για τον εφοδιασμό, με οπλισμό και πυρομαχικά του Χρυσάνθου, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 35 χρόνων για τις δύο απόπειρες. Ποινή που αποτελεί τη μεγαλύτερη που επιβλήθηκε ποτέ από κυπριακό Δικαστήριο, για αδίκημα που δεν αφορά σε φόνο.

Πηγή:  philenews.com

 

Share this post