Ίμβρου Κύριλλος: Είμαι ευλογημένος από τον Θεό που με αξίωσε να γίνουμε ένα.

Ίμβρου Κύριλλος: Είμαι ευλογημένος από τον Θεό που με αξίωσε να γίνουμε ένα.

“Μέχρι τώρα ήμουν γείτονας, Μυτιληνιός, από τώρα δόξα τω Θεώ γίνομαι και Ιμβριώτης . Πάντα είχα τις άριστες και τις καλύτερες εντυπώσεις από τα νησιά μας, Ίμβρο και Τένεδο και πολλές φορές τα είχα επισκεφτεί και με τους περισσότερους από εσάς κατοίκους τους είχα συνδεθεί πριν πολλά χρόνια . Είμαι ευλογημένος από τον Θεό που με αξίωσε πλέον να έρθω κοντά σας και να γίνουμε ένα.
Για την Ίμβρο και την Τένεδο δεν υπάρχουν εντυπώσεις . Υπάρχουν μόνο βιώματα και τα δικά μου βιώματα από την πρώτη στιγμή είναι η χαρά και η αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας, οι οποίοι είναι οι ποιο υπέροχοι άνθρωποι στον κόσμο” . Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο νέος (από Επίσκοπος Ερυθρών)  Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου , Κύριλλος (Συκής) , στην πρώτη  συνέντευξη του στο περιοδικό “ΙΜΒΡΙΩΤΙΚΑ” .   Επίσκοπος Ερυθρών ο κ. Κύριλλος χειροτονήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο , στις 25 Σεπτεμβρίου 2016, στον ιερό ναό του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη της οποίας ήταν ιερατικώς προϊστάμενος.

 Ο κ. Κύριλλος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 9 Μαρτίου 2020. Από τον Ιούνιο του 2019 και μέχρι της εκλογής του ως Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου ήταν Ηγούμενος στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Στις 18 Μαρίου πήγε στην επαρχία του. Η ενθρόνιση του είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

 

Ο Μητροπολίτης Ίμβρου & Τενέδου Κύριλλος με Ιμβρίους στον Πατριαρχικό Ναό , μετά το Μεγάλο Μήνυμα της εκλογής του

 

                                     *Διαβάστε την συνέντευξη

https://imbrosunion.com/synentefksi-tou-mitropoliti-imvrou-kai-tenedou-sto-periodiko-imvriotika-kai-tin-istoselida-https-imbrosunion-com/

Share this post