Ικανοποιητικός ο ρυθμός εμβολιασμού με 3η δόση

Ικανοποιητικός ο ρυθμός εμβολιασμού με 3η δόση

Με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζεται  η προσέλευση των πολιτών ηλικίας 83 ετών και άνω στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης, για τον εμβολιασμό τους με την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19. Η αθρόα προσέλευση των πολιτών στα Κέντρα Εμβολιασμού είναι καθοριστικής σημασίας τη δεδομένη στιγμή, που όλες οι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας επικεντρώνονται στη θωράκιση του πληθυσμού ενόψει του χειμώνα και των εποχικών λοιμώξεων που θα συντρέχουν με την COVID-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας,  διενεργήθηκαν στα κέντρα walkin όλων των Επαρχιών 1,706 εμβολιασμοί, ενώ συνεχίστηκε ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας του ΟΚΥπΥ, των ιδιωτών επαγγελματιών υγείας, καθώς και των διαμενόντων και εργαζόμενων σε οίκους ευγηρίας. Ταυτόχρονα, προχωρά και η διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν προτεραιότητα για την χορήγηση της 3ης δόσης.

Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων τεχνολογίας mRNAγια τον εμβολιασμό με 3η δόση όσων το επιθυμούν.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση είναι στο 80,8%, και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων είναι στο 77,4%. Στα παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών, το ποσοστό όσων έλαβαν τουλάχιστον την 1η δόση φτάνει στο 41% και των πλήρως εμβολιασμένων στο 35,5%. Στις νεαρότερες ηλικίες (12-15 ετών), 26,2% έλαβε τουλάχιστον την 1η δόση και 18,8% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

Share this post