Ίγορ Σολοβέι: Η παλιά γνωστή αρχή της KGB: 80 προς 20, όπου 80% αυθεντικές πληροφορίες και 20% ψέματα ή χειραγώγηση.

Ίγορ Σολοβέι: Η παλιά γνωστή αρχή της KGB: 80 προς 20, όπου 80% αυθεντικές πληροφορίες και 20% ψέματα ή χειραγώγηση.

“Η Ρωσία χρησιμοποιεί τις πληροφορίες ως όπλο. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με την ελευθερία του λόγου. Δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία της έκφρασης. Έχει να κάνει αποκλειστικά με τη χρήση μηχανισμών των μέσων ενημέρωσης, των επικοινωνιών για τους εγκληματικούς σκοπούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Χρησιμοποιούν το επίτευγμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς”, δηλώνει ο Ίγορ Σολοβέι , επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών και Ασφάλειας Πληροφοριών.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος σε συνέντευξη στην iefimerida.gr αναφέρεται στην προπαγάνδα της Ρωσίας και σημειώνει ότι η πληροφοριακή συνιστώσα αποτελεί συνοδευτικό παράγοντα για την πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και ανάλογα με τη χώρα, βέβαια, η επιρροή της Ρωσίας στην κοινωνία αυτής ή εκείνης της χώρας είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη.

“Η παλιά γνωστή αρχή της KGB* είναι: 80 προς 20, όπου 80% αυθεντικές πληροφορίες και 20% ψέματα ή χειραγώγηση”, εξηγεί ο Ίγορ Σολοβέι.

«Πώς η Ρωσία χτίζει την προπαγάνδα της για να δείχνει υπερδύναμη» -Συνέντευξη Ουκρανού αξιωματούχου στο iefimerida – iefimerida.gr

 

*Το ρόλο της KGB (Επιτροπή για την Κρατική Ασφάλεια), που δρούσε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, έχει πάρει η FSB.  Στις 21 Δεκεμβρίου 1995, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν υπέγραψε την πράξη κατάργησης της  ΚGB,  την οποία διαδέχθηκε η FSB, η σημερινή εσωτερική κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

*********************************************************

* Διαβάστε και εδώ:

 

Γιατί είναι σημαντικό το θέμα της ρωσικής παραπληροφόρησης στη Γερμανία; by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

*Το κείμενο απηχεί τις απόψεις της συντάκτριάς του

Share this post