Ιερώνυμος :«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία χιλιάδων αδελφών μας στην πατρίδα μας και εκατομμυρίων σε όλη την Οικουμένη».

Ιερώνυμος :«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία χιλιάδων αδελφών μας στην πατρίδα μας και εκατομμυρίων σε όλη την Οικουμένη».

*Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο

*Επιδεινώθηκε η υγεία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Την εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου στην ειδική ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” αποφάσισαν οι θεράποντες ιατροί. Η εισαγωγή γίνεται για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ο Αρχιεπίσκοπος έχει σταθερό πυρετό.

Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αναφέρει:

“Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εισήχθη  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11. “Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε”, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος , Στέλιος Πέτσας , δήλωσε ότι δεν συντρέχει  λόγος να μπει σε καραντίνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι θετικός στον κορονοϊό. 

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Ιερώνυμου,με τον πρωθυπουργό τόνισε ότι «Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πρίν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Ο Πατριάρχης Σερβίας

Για επιδείνωση της υγείας του Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίου, “ως συνέπεια του Covid-19” κάνει λόγο το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Παρότι δύο μέρες πριν, οι γιατροί που παρακολουθούν τον Σέρβο Προκαθήμενο άφηναν μια αίσθηση αισιοδοξίας μιλώντας για σταθεροποίηση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας που ταλαιπωρεί τον κ. Ειρηναίο, σήμερα φαίνεται πως η κατάστασή του έχει χειροτερεύσει, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

 

 

 

 

Share this post