Ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στο Ισραήλ

Ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στο Ισραήλ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Ισραήλ από το μεσημέρι της Κυριακής. Οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε άλλα κεντρικά σημεία της χώρας ύστερα από επίθεση με ρουκέτες (ΦΩΤΟ: gr.euronews.com) που εξαπέλυσε η Χαμάς από την Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ, στην ισραηλινή πρωτεύουσα ακούστηκαν 15 εκρήξεις. Από την πλευρά τους, ισραηλινά ΜΜΕ μιλούν για 10.

 Υπάρχουν αναφορές ότι δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τραυματιστήκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Meir. 

Με ανάρτησή του στην παλτφόρμα Χ, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ και το κεντρικό Ισραήλ. Αρκετές ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αμυντικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος». Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι σειρήνες ήχησαν και στο βόρειο Ισραήλ. 

ΦΩΤΟ: @IDF

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι οκτώ ρουκέτες της Χαμάς εκτοξεύτηκαν από την μεθοριακή Ράφα, το μέρος όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει το επίκεντρο των εξελίξεων λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης των IDF.

Νωρίτερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες της αλ Κασάμ, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Με ανάρτησή τους στο Telegram, αναφέρουν πως πρόκειται για «απάντηση» στις «σιωνιστικές σφαγές κατά των αμάχων».

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ ύστερα από τέσσερις μήνες.

Πηγή: gr.euronews.com

Share this post