Η υπερπανσέληνος με τον φακό της φωτορεπόρτερ, Κάτιας Χριστοδούλου

Η υπερπανσέληνος με τον φακό της φωτορεπόρτερ, Κάτιας Χριστοδούλου

Το θέμα αυτό δημοσιεύεται με καθυστέρηση εννέα ημερών.  Ωστόσο , οι φωτογραφίες της εκλεκτής συναδέλφου, Κάτιας Χριστοδούλου, την οποία ευχαριστώ για την προσφορά , είναι έργα τέχνης και δεν χάνουν την αξία τους.

 

Την «Σούπερ Σελήνη» , όπως ονόμασαν οι ειδικοί την πανσέληνο της  Κυριακής, 3ης Δεκεμβρίου, που ήταν η πιο λαμπρή του 2017 , απαθανάτισε με τον φωτογραφικό της φακό η διακεκριμένη φωτορεπόρτερ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) , Κάτια Χριστοδούλου.

Η φωτογράφιση της υπερπανσελήνου έγινε σε  περιοχή της Λάρνακας.

«Έτυχε την κατάλληλη στιγμή να βρίσκομαι στο κατάλληλο σημείο», μας  είπε η φωτορεπόρτερ.

 

ΦΩΤΟ: Κάτια Χριστοδούλου( 3.12.2017)

Η Κάτια Χριστοδούλου τον περασμένο Οκτώβριο βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε ειδική τελετή παρόντος του προέδρου Αναστασιάδη. Επίσης , έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό ALLIANCE OF MEDITERRANEΑN NEWS AGENCIES στην κατηγορία Best Photo για το 2008-2009 και με 2ο βραβείο στο διαγωνισμό «Φωτογράφοι κατά της Φτώχειας» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MEDIP για το 2009.

Για  30χρονια ασχολείται με το φωτορεπορτάζ . Αρχές του 2010 βρέθηκε λίγες μέρες, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή μαζί με τους «Εθελοντές Γιατρούς-Κύπρος» και με τη φωτογραφική της μηχανή απαθανάτισε τις μερικές από τις στιγμές που έζησε μαζί τους. Οι φωτογραφίες της παρουσιάστηκαν σε έκθεση στην Λευκωσία.

Η Κάτια Χριστοδούλου έχει στο ενεργητικό της αποστολές στο Κόσσοβο, στην Παλαιστίνη, στη Σρι Λάνκα (μετά το καταστροφικό τσουνάμι), στην Κένυα.

Η Κύπρια φωτορεπόρτερ γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1964. Σπούδασε δημοσιογραφία στo Europa College στην Κύπρο και φωτογραφία στην ΑΚΤΟ Αθήνα.

Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις, από τις οποίες η ίδια ξεχωρίζει ιδιαίτερα την «Δια χειρός Αττίλα» 1997 – 1998 [Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία] με παράλληλη έκδοση φωτογραφικού λευκώματος. Από το λεύκωμα αυτό έχει πει πως ένιωσε ξανά τον διαχωρισμό της Κύπρου  από τον Πύργο Τηλλυρίας μέχρι τις παρυφές της Αμμοχώστου.

ΦΩΤΟ: Κάτια Χριστοδούλου (3.12.2017)

Share this post