Η τραγική απώλεια ζωών στη Μεσόγειο προκάλεσε βαθιά απογοήτευση στον Πάπα Φραγκίσκο

Η τραγική απώλεια ζωών στη Μεσόγειο προκάλεσε βαθιά απογοήτευση στον Πάπα Φραγκίσκο

Για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στην Ελλάδα προσευχήθηκε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος , ο οποίος μετά την Θεία Λειτουργία στο κήρυγμά του, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τόνισε  «Επαναλαμβάνω την προσευχή μου για όσους έχασαν τη ζωή τους και ικετεύω να γίνεται πάντα ό,τι είναι δυνατόν για να αποτραπούν παρόμοιες τραγωδίες».  Το πρακτορείο vatican. news γράφει “Ο Πάπας είναι βαθιά απογοητευμένος από την τραγική απώλεια ζωών στη Μεσόγειο”. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε ότι η Τρίτη, 20η Ιουνίου, είναι η  Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών. Έκανε αναφορά  στο τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Ελλάδας, “παρόλο που η θάλασσα ήταν ήρεμη” και σημείωσε ότι το σκάφος μετέφερε περίπου 700 επιβάτες. 

Το πρακτορείο vatican. news προσθέτει  ότι έχουν επιβεβαιωθεί 78 νεκροί και 104 έχουν διασωθεί. Περίπου 100 παιδιά είναι μεταξύ των αγνοουμένων, “κάτι  που επιβεβαιώνει  ότι είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στη Μεσόγειο”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Κύριο, διότι είναι κοντά του και εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη σε όλους, οι οποίοι με τις προσευχές τους τον ενίσχυσαν  όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Share this post