Η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Φανάρι (Βίντεο)

Η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Φανάρι (Βίντεο)

Ευχές Κυρ. Μητσοτάκη στον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα Χριστούγεννα και για ταχεία ανάρρωση

Με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε στο Σεπτό Κέντρο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας η μεγάλη Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

 Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, προεξήρχε η Α. Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

 Εκκλησιάστηκαν Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, με τη σύζυγο και συνεργάτες του, η Πρόξενος της Ελλάδος Ευγεν. κ. Δανάη Βασιλάκη, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

 Επίσης, στη Θεία Λειτουργία και στη δεξίωση που επακολούθησε παρέστη ο Εντιμ. κ. Rıza Akpolat, Δήμαρχος του Beşiktaş, με συνεργάτες του.

 

Επικοινωνία του Πρωθυπουργού της Ελλάδος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο  Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Ευγεν. κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη επικοινώνησαν σήμερα, 25 Δεκεμβρίου, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για να του εκφράσουν και προσωπικώς τις θερμές ευχές τους για ταχεία ανάρρωση, καθώς και για την Εορτή των Χριστουγέννων.

Ο Παναγιώτατος τους ευχαρίστησε για το συνεχές ενδιαφέρον τους για την πορεία της υγείας του και αντευχήθηκε με εγκαρδιότητα.

Εξ άλλου, τις θερμές ευχές του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξέφρασε και ο  Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος κ. Βασίλειος Κικίλιας. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε και ο  ο Άρχων Οφφικιάλιος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήριος Τσιόδρας.

 

ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Οικουμενικού Πατριαρχείου

 

Share this post