«Η Στατιστική Σκοπιά στην Πανδημία Covid-19».

«Η Στατιστική Σκοπιά στην Πανδημία Covid-19».

 Η Στατιστική Υπηρεσία και η Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία διοργανώνουν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Στατιστικής,   διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Στατιστική Σκοπιά στην Πανδημία Covid-19». Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στις  11:00πμ.

Διαδικτυακή εγγραφή είναι διαθέσιμη ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο

https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJ0ofuyoqD4jEtdnweyX-4To2ISUVSFDFxW4

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Στατιστικής ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για πρώτη φορά το έτος 2010, και από τότε, η Παγκόσμια Ημέρα Στατιστικής εορτάζεται κάθε πέντε χρόνια στις 20 Οκτωβρίου, με σκοπό να αναγνωριστεί η σημασία των στατιστικών στην οικοδόμηση και λειτουργία των σύγχρονων κοινωνιών.

Η ημέρα είναι σημαντική για την παγκόσμια στατιστική κοινότητα, αλλά και για τους απλούς χρήστες, που αναγνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο των στατιστικών δεδομένων στην οικονομία, την κοινωνική ανάπτυξη, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Η Στατιτική Υπηρεσία Κύπρου, σε ανακοίνωση της. αναφέρει: “Οι επίσημες στατιστικές παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα σε κοινωνικοοικονομικά και άλλα θέματα και έτσι οι φορείς χάραξης πολιτικής, οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης επιστημονικά τεκμηριωμένων αποφάσεων και σχεδιασμών για ένα καλύτερο μέλλον. Ο προηγούμενος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Στατιστικής το 2015, περιελάμβανε δραστηριότητες που οργανώθηκαν σε περισσότερες από 110 χώρες.

Το φετινό σύνθημα είναι «Συνδέοντας τον κόσμο με στατιστικές που μπορούμε να εμπιστευθούμε». Αυτό το θέμα αντικατοπτρίζει τη σημασία της εμπιστοσύνης, των έγκυρων δεδομένων και της καινοτομίας που υπάρχει στα εθνικά στατιστικά συστήματα. Τα επίκαιρα, αξιόπιστα και έγκαιρα δεδομένα είναι απαραίτητα για να κατανοήσουμε τον μεταβαλλόμενο κόσμο στον οποίο ζούμε.

Η Στατιστική Υπηρεσία αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο του έργου της, επιδιώκει διαχρονικά τόσο την παραγωγή έγκυρων στατιστικών υψηλής ποιότητας, όσο και την έγκαιρη διάχυσή τους, πάντοτε σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών. Έτσι, με γνώμονα τον καταρτισμό στοιχείων υψηλής ποιότητας, η Στατιστική Υπηρεσία προχωρεί συνεχώς, εφαρμόζοντας τεχνολογικές και μεθοδολογικές προσαρμογές, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των στατιστικών”.

*Πιο κάτω τα μηνύματα του γ.γ. του ΟΗΕ και του διευθυντή της Στατιστικής Υπηρεσίας του διεθνούς οργανισμού

 

Share this post