Η στάση των μέσων ενημέρωσης στα εργατικά ατυχήματα και περί ποινικής δίωξης Ιδρύματος Λεβέντη

ydrima_leventi

Η στάση των μέσων ενημέρωσης στα εργατικά ατυχήματα και περί ποινικής δίωξης Ιδρύματος Λεβέντη

Ο σοβαρός τραυματισμός εργάτη στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού, ο οποίος , σύμφωνα με την Αστυνομία, βρισκόταν σε καλάθι γερανού της εταιρείας Iakovou Brothers Constraction Ltd ήταν σήμερα είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Εύχομαι ο άτυχος άνδρας από την Ελλάδα να θεραπευτεί , καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.

Αντίθετα , με το σημερινό εργατικό ατύχημα, ένα άλλο , που συνέβη τον Μάρτιο του 2015 στην Λεβέντειο Πινακοθήκη αποσιωπήθηκε για δύο ολόκληρα χρόνια. Εξαίρεση ήταν ένα ρεπορτάζ στον «Πολίτη» τον περασμένο Απρίλιο και μια συνέντευξη του θύματος (Θ. Ανθοπούλου) στον «ALFA». Το εργατικό ατύχημα στην Πινακοθήκη προκάλεσε, όπως έχω γράψει, στην Θέμιδα Ανθοπούλου σοβαρή αναπηρία στο αριστερό της χέρι.

Χθες έγραψα για ότι στο Δικαστήριο άρχισε η ποινική αγωγή (δίωξη) , που άσκησε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, μέσω του Γενικού Εισαγγελέα, κατά του Ιδρύματος Λεβέντη. (Στις φωτογραφίες το κατηγορητήριο, όπως καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο).

Σήμερα η είδηση υπάρχει, αν δεν κάνω λάθος στον «Πολίτη» και στην “Χαραυγή”. Γιατί άραγε τα άλλα μέσα έντυπα και ηλεκτρονικά δεν έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση;

Όπως βλέπετε το κατηγορητήριο είναι εναντίον του Ιδρύματος Λεβέντη. Σε αυτό δεν περιλαμβάνονται φυσικά πρόσωπα. Πώς γίνεται αυτό ειδικά για την δεύτερη και την τρίτη κατηγορία. Θα ήταν καλό η Νομική Υπηρεσία να μας διαφωτίσει , διότι :

Α) Ο όρος ποινική δίωξη, ή ποινική αγωγή χαρακτηρίζει τη δίωξη, που ασκείται κατά προσώπων, που έχουν διαπράξει αξιόποινη πράξη.

Β) Στην ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι στον Ποινικό Κώδικα της Κύπρου «καταγράφονται ποια άτομα, που συμμετέχουν στην τέλεση ενός αδικήματος μπορούν να κατηγορηθούν είτε γιατί προκάλεσαν το αδίκημα, ή γιατί βοήθησαν είτε στην τέλεση του αδικήματος…» .

Α. ΒΙΚΕΤΟΣ

Share this post