Η Σμύρνη τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Σμύρνη τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Ρωμιά φίλη από την Σμύρνη, διαβάζοντας την ανάρτηση  H μάνα του Μίκη από τον Τσεσμέ (Κρήνη) της Σμύρνης. – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com) , μας έστειλε βίντεο και πληροφορίες από εκδήλωση , που έγινε στην προκυμαία της πόλης, μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος,  στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. 

Τραγούδια του ερμήνευσε ο μουσικός Evrim Atesler και μίλησε διαδικτυακά δημοφιλής Τούρκος μουσικοσυνθέτης Zülfü Livaneli

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Konak, του οποίου ο δήμαρχος Abdül  Batur και συνεργάτες του άφησαν  συμβολικά να πετάξουν  στον ουρανό τρία λευκά περιστέρια.

 

 

Ο Evrim Atesler  έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Μίκη: “Ο άνθρωπος που πέρασε κάθε σύνορο, άγγιξε τις ψυχές όλων, ο άνθρωπος με σώμα και καρδιά τεράστια και μια ψυχή-σύμβολο αγάπης και ειρήνης! Με τα τραγούδια του γνώρισε στην οικουμένη την μεγάλη ποίηση. Νιώθω τόσο ευγνώμων που στη χώρα μου είχα την τύχη να ερμηνεύσω κάποια από αυτά. Ευχαριστώ όλους όσους δούλεψαν για αυτή την εκδήλωση. Υπάρχει Αθανασία. Στο καλό Μίκη!

Ο κόσμος είναι το τέλος μιας επανάστασης για την ιστορία της τέχνης. Δουλεύοντας μαζί του, τραγουδώντας τα τραγούδια του… Υπάρχει κάτι που λέγεται αθανασία! #mikistheodorakis. Τέλος εποχής για την ιστορία της τέχνης”. 

*Θερμές ευχαριστίες στην φίλη, Θ.Χ.  από την Σμύρνη για το υλικό, που μας έστειλε.

Share this post