Η Σμύρνη θρηνεί 76 νεκρούς από τον σεισμό

Η Σμύρνη θρηνεί 76 νεκρούς από τον σεισμό

Κωνσταντινούπολη, Μηνάς Βασιλειάδης

Δύο μέρες, μετά τον σεισμό των 6,7 βαθών της κλίμακας Ρίχτερ στη Σμύρνη,  ο μέχρι στιγμής  απολογισμός των θυμάτων  ανήλθε στους 76 νεκρούς, ανακοίνωσε  η  Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Πέρα από τους 76 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι 219 παραμένουν στα νοσοκομεία, όπου εισήχθησαν, ενώ 743 έλαβαν εξιτήρια.

Στομεταξύ , το  δύσκολο έργο των διασωστών συνεχίζεται και από  τα συντρίμμια έχουν απεγκλωβιστεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι.  

Κατά τον τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος,  Μουράτ Κουρούμ, ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε περίπου σαράντα κτίρια. Άλλα περίπου χίλια υπέστησαν λιγότερο εκτεταμένες ζημιές.

Ο σεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός  και στην Πόλη, άνοιξε ξανά τη δύσκολη συζήτηση για τα α κ α τ ά λ λ η λ α κτίρια στην Τουρκίακυρίως όσα είναι χτισμένα στη δεκαετία του ‘80— όπου ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται να είναι η κύρια αιτία για τις καταρρεύσεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι να θεραπεύσουμε τις πληγές των αδελφών μας στη Σμύρνη, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό», δήλωσε από το έβδομο τακτικό συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης(ΑΚΡ) ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετέβη στη Σμύρνη για να ενημερωθεί από τις τοπικές αρχές.

Φωτογραφίες: Εφημερίδες  Hürriyetm,   Milliyet,  Sabah Yeni şafak 

Share this post