Η “στρατιωτική διάνοια” του Πούτιν

Η “στρατιωτική διάνοια” του Πούτιν

Ο δημοσιογράφος Kostas Onisenko σχολιάζει την συνέντευξη του Ρώσου προέδρου Vladimir Poutine (Βλαντιμίρ ΠούτινΦΩΤΟ #poutine passe à l’acte #Kiev) στον αμφιλεγόμενο Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson (Τάκερ Κάρλσον).  Επίσης  ο Kostas Onisenko κάνει μια ανάλυση της πολιτικής διαδρομής του Πούτιν και της κατάστασης στην Ρωσία. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

“Υπάρχουν διάφορες αναφορές στη συνέντευξη του Πούτιν στον αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, η οποία προβλήθηκε στα προσωπικά μέσα του Κάρλσον και αργότερα από τον επίσημο δίαυλο του Κρεμλίνου. Δεν είπε ο Πούτιν κάτι ιδιαίτερο στη συνέντευξη και επανέλαβε διάφορες χαζομάρες που έχει πει κατά καιρούς. Εκείνο που θέλω να σχολιάσω είναι πως ορισμένοι έγραψαν: “Ορίστε επιτέλους πήγε κάποιος δυτικός δημοσιογράφος να πάρει την άποψη του Πούτιν”. Αυτό είναι παντελώς γελοίο καθώς είμαι σίγουρος ότι ο Πεσκόφ έχει στα συρτάρια του δεκάδες χιλιάδες αιτήματα από ΜΜΕ από όλο τον κόσμο για συνεντεύξεις με τον Πούτιν. Αλλά, είναι προφανές ότι α) ήθελε να απευθυνθεί στο κοινό του Κάρλσον, το οποίο είναι το κοινό του Τραμπ, πάνω στο οποίο επενδύει ο Πούτιν για να υπονομεύσει τις ΗΠΑ από μέσα και β) ήθελε να δώσει συνέντευξη σε κάποιον απολύτως ελεγχόμενο, με συνεννοημένες ερωτήσεις κ.λπ. Ο Πούτιν δεν μπορεί να σταθεί και δεν έχει σταθεί εδώ και αρκετά χρόνια απέναντι σε μη-ελεγχόμενο δημοσιογράφο, που θα του κάνει σωστές ερωτήσεις”.

Τι δήλωσε ο Tucker Carlson πριν από την συνέντευξη


Η αποκλειστική συνέντευξη

Εξάλλου, Ουκρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι βγήκε απόφαση για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του στην Ουκρανία.

Share this post