Η “πόλη φάντασμα” με την κάμερα του Τ. Δημητριάδη

Η “πόλη φάντασμα” με την κάμερα του Τ. Δημητριάδη

Κινηματογραφιστής χρόνια , μεταξύ 1998 και 2004 δουλέψαμε μαζί στον ΑΝΤ-1, ο ακατάβλητος Τάσος Δημητριάδης δεν αφήνει να του ξεφύγει γεγονός. Την περασμένη Πέμπτη, με το άνοιγμα τμήματος της παραλίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, βρέθηκε εκεί  από τους πρώτους και κατέγραψε την καταστροφή και  την λεηλασία, που προκάλεσε πριν από 46 χρόνια ο Αττίλας. 
Για το βίντεο, που θα δείτε, ο Τάσος έγραψε:
“Με ένα τηλέφωνο στο χέρι, και φορτωμένος με όλες τες εικόνες, που είχα από τις περιγραφές των φίλων μου για τόσα χρόνια, πέρασα μέσα στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου.
Στο κάθε σημείο που έβλεπα μέσα στη πόλη, στη σκέψη μου είχα και ένα φίλο μου, που μου είχε πει την δική του ιστορία. Αυτό το αίσθημα ήταν, ότι πιο βαρύ πράγμα κουβαλούσα εκείνη την στιγμή.

Ήθελα να καταγράψω το κάθε σημείο, την κάθε πετρά, για να μην κακοφανίσω κανένα, μετα που θα έδειχνα το βίντεο. Σε αυτό το βίντεο θα δείτε τον δρόμο που περνά μπροστά από την Αγία Τριάδα, και μετα το Φάληρο ,όπου είναι και το ξενοδοχείο King George.Μετα θα πάμε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας όπου εκεί θα περάσουμε, με κάθε λεπτομέρεια από όλα τα καταστήματα, και τις παρόδους μέχρι και την Ερμού”


Πριν από τέσσερα χρόνια ο Τάσος Δημητριάδης δημιούργησε το ντοκιμανέρ “Άκου.. την φωνή μου”, με μαρτυρίες επτά εκτοπισμένων από την Αμμόχωστο, το οποίο χαρακτηρίστηκε “πρεσβευτής”όλων των εκτοπισμένων , που έχουν πόθο της επιστροφής στα πατρώα γη. 

Share this post