Η ” Ώρα της Γης” στο Φανάρι

Η ” Ώρα της Γης” στο Φανάρι

 

Η φετεινή  “Ώρα της Γης”, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πέρασε απαρατήρητη χωρίς εκδηλώσεις στις διάφορες πρωτεύουσες και σε άλλες  πόλεις.

Ωστόσο , το διαδίκτυο έδωσε την δυνατότητα να εκφραστεί η φωνή  για την προστασία της φύσης. “Η Ώρα της Γης ” ως κίνημα με επίκεντρο τον άνθρωπο – έχει ως προτεραιότητα την υγεία της παγκόσμιας κοινότητας, των υποστηρικτών και εργαζομένων του WWF. Το μήνυμα ήταν “Η φύση μετράει”.

Ο διευθυντής του WWF International, Marco Lambertini, δήλωσε : «Λυπούμαστε βαθιά για τις ζωές που έχουν χαθεί από την πανδημία του COVID-19 και η σκέψη μας είναι πρωτίστως στο πλευρό των οικογενειών που δοκιμάζονται από την απώλεια ή την ασθένεια των αγαπημένων τους. Σε αυτή την ώρα της κρίσης, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να ενωθούμε και να παλέψουμε για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Είναι η στιγμή της αλληλεγγύης. Είναι η στιγμή να απαντήσουμε ενωμένοι στις προκλήσεις με ακόμη μεγαλύτερη δημιουργικότητα και συνεργασία. Για αυτό και “Η Ώρα της Γης”θα διεξαχθεί μέσα από διαδικτυακές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε την “Ώρα της Γης” του 2020. Στις 20:30 και για μία ώρα, έσβησε ο εξωτερικός φωτισμός του Πατριαρχικού Οίκου και του Πατριαρχικού Ναού στο Φανάρι, σε μία συμβολική κίνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Photo: Nikos Manginas

Share this post