Η Πρωτοχρονιά του 2021 στην Σμύρνη

Η Πρωτοχρονιά του 2021 στην Σμύρνη

Ένας μικρός, ο Νικόλαος Ürek ήταν ο τυχερός στην κοπή της Ἁγιοβασιλόπιττας της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης. Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης αναφέρει:

“Διά των προβλεπομένων υπό του Τυπικού της Αγίας ημών Εκκλησίας Ιερών Ακολουθιών υπεδέχθη η Ορθόδοξος Κοινότης Σμύρνης το νέον ημερολογιακόν έτος, τας οποίας ετέλεσεν ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος. Λόγω της επί τριήμερον επιβληθείσης καθολικής απαγορεύσεως κυκλοφορίας, από της 9ης μεταμεσημβρινής της 31ης Δεκεμβρίου π.ε. μέχρι και της 5ης πρωινής της Δευτέρας 4ης αρξαμένου μηνός, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, αι Ιεραί Ακολουθίαι ετελέσθησαν το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου.

      Ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος ετέλεσε την Θείαν Λειτουργίαν, μετά δε την Απόλυσιν αυτής την Δοξολογίαν επί τη εισόδω εις το Νέον Έτος, μεθ΄ ην ηυλόγησε την Αγιοβασιλόπιτταν, του νομίσματος λαχόντος εις τον μικρόν Νικόλαον Ürek.

 

 

Επηκολούθησε σύντομος εόρτιος δεξίωσις εις τον αύλειον χώρον του Ι. Ναού Αγ. Φωτεινής, τηρηθέντων των υγιειονομικών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποιήσεως”. 

Share this post