Η προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου για λύτρωση από τον κορονοϊό

Η προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου για λύτρωση από τον κορονοϊό

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήλθε   από το Βατικανό και πήγε  στην βασιλική εκκλησία της Ρώμης Σάντα Μαρία Ματζιόρε, όπου γονυπετής προσευχήθηκε  στην εικόνα της Παρθένου,  ζητώντας να μεσολαβήσει υπέρ του τέλους της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά ο Φραγκίσκος περπάτησε αρκετή απόσταση στην κεντρική οδό Βία Ντελ Κόρσο και εισήλθε στην εκκλησία Σαν Μαρτσέλο Αλ Κόρσο. Στην εκκλησία αυτή βρίσκεται ένα ξύλινο άγαλμα του εσταυρωμένου, το οποίο θεωρείται θαυματουργό από τους καθολικούς: Το 1522 είχε βγει σε λιτανεία, για να μπορέσει να σταματήσει η επιδημία πανούκλας.
Ο ποντίφικας προσευχήθηκε υπέρ της ίασης των ασθενών, για να ξεπεράσει όλος ο πλανήτης την δοκιμασία αυτή και, τέλος, να μπορέσουν να βρουν παρηγοριά και αλληλεγγύη οι συγγενείς των θυμάτων.
Εξάλλου, έκκληση στους καθολικούς ιερείς να δίνουν την Θεία Κοινωνία σε όσους ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση απηύθυνε την ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Ζητούμε από τον Θεό οι ιερείς μας να βρουν την δύναμη να φέρουν τον λόγο του Θεού και την κοινωνία στους ασθενείς στηρίζοντας το έργο των εθελοντών, των γιατρών και των νοσοκόμων», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία οι Θείες Λειτουργίες σταμάτησαν μέχρι τις 3 Απριλίου και δεν θα τελούνται ούτε θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες.

Σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”  ο πάπας Φραγκίσκος,  αναφέρεται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ζει η υφήλιος εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.
«Ζήτησα από ον Κύριο να σταματήσει την επιδημία. Κύριε, σταμάτησέ την με το χέρι σου, προσευχήθηκα γι’ αυτό» αποκαλύπτει ο ποντίφικας, ο οποίος πήγε και προσευχήθηκε σε δυο εκκλησίες της Ρώμης.


«Πρέπει να ανακαλύψουμε και πάλι τις μικρές πράξεις, την προσοχή προς όποιον είναι κοντά μας», προσθέτει ο Ποντίφικας, σύμφωνα με τον οποίο «πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα στα μικρά πράγματα βρίσκεται ο θησαυρός μας».
Πρόκειται , εξηγεί, « για μικρές πράξεις, οι οποίες κάποιες φορές χάνονται στην ανώνυμη καθημερινότητα: ένα τηλεφώνημα, ένα πιάτο ζεστό φαί, ένα χάδι».
Ο πάπας ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσοκόμους, που αυτές τις δύσκολες ώρες βοηθούν τους συνανθρώπους τους και ζήτησε από όλους «να στηρίξουν με κάθε τρόπο όσους πενθούν λόγω της απώλειας αγαπημένων τους προσώπων».

Σε μια αναφορά στην κοινωνική καθημερινότητα, ο πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι διάβασε με προσοχή ένα άρθρο, στο οποίο Ιταλός παρουσιαστής συνέδεε την σημερινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τη στάση ζωής και τις αρχές μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρησιμότητα των εθνικών συστημάτων υγείας και στη ζημιά που τους προκαλεί όποιος φοροδιαφεύγει.

Share this post