Η προσέγγιση Κεμάλ -Λένιν και οι επιπτώσεις της στην Μικρασιατική καταστροφή
Πώς οι Μπολσεβίκοι βοήθησαν στη διαμόρφωση της σύγχρονης Τουρκίας .-Η γκάφα του Στάλιν, που έκανε την Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ
Θετικά αντέδρασαν οι Μποσλαβίκοι , όταν ο Μουσταφά Κεμάλ προσέγγισε επίσημα τον Βλαντιμίρ Λένιν, στις 26 Απριλίου 1920 με μια πρόταση αμοιβαίας αναγνώρισης και ένα αίτημα στρατιωτικής βοήθειας, γράφει σε άρθρο του στο Russia Beyond ο Boris Egorov . ( σ.σ:Η στρατιωτική βοήθεια ήταν καταλυτική για την Μικρασιατική καταστροφή , που ακολούθησε , δύο χρόνια μετά, και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μ. Ασίας από την πατρώα γη).
ΕΞΑΛΛΟΥ , σε άλλο άρθρο του ο Boris Egorov γράφει: “Τον Ιούνιο του 1945, η Σοβιετική Ένωση βρισκόταν στο απόγειο της ισχύος της: η ναζιστική Γερμανία είχε ηττηθεί, ολόκληρη η Ανατολική Ευρώπη βρισκόταν σταθερά μέσα στη σφαίρα επιρροής της Μόσχας και ο Κόκκινος Στρατός, ο ισχυρότερος στον κόσμο εκείνη την εποχή, προετοιμαζόταν να μπει στον πόλεμο κατά της Ιαπωνίας και να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα. Η διπλωματική επίθεση της Σοβιετικής Ένωσης στην Τουρκία δεν έφερε παρά την ένταξη της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ”.
Ο Boris Egorov αποφοίτησε ως ιστορικός με ειδίκευση στη ρωσική και σουηδική ιστορία από το Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.
Κατά καιρούς, εργάστηκε ως συντάκτης ιστορικής και θρησκευτικής λογοτεχνίας στον εκδοτικό οίκο «Bely Gorod», καθώς και διαδικτυακός συντάκτης στον ιστότοπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Τα κύρια ενδιαφέροντα του Μπόρις βρίσκονται στην ιστορία της Σκανδιναβίας, των χωρών της Βαλτικής, της Πολωνίας και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους
*Διαβάστε τα άρθρα στους συνδέσμους
How the Bolsheviks helped shape modern Turkey – Russia Beyond
Stalin’s blunder that made Turkey a NATO member – Russia Beyond