Η πρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο ΤΕΠΚ

Η πρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο ΤΕΠΚ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων , Αννίτα Δημητρίου, δέχθηκε τον Ελληνοκύπριο συμπρόεδρο και τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς  (ΤΕΠΚ)  Σώτο Κτωρή, Ιωάννη Καρή, Αλέκο Τριγγίδη, Κατερίνα Φραγκουλίδου και Νάταλι Νεοφύτου.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συμβολή της Τεχνικής Επιτροπής στις προσπάθειες διάσωσης, συντήρησης και ανάδειξης των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Δημητρίου ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί καθώς και για τα υπό εξέλιξη έργα, όπως και για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στη νέα γενιά των Κυπρίων, να γνωρίσουν την πολιτιστική ποικιλομορφία της Κύπρου.

Ο Δρ Κτωρής υπογράμμισε ότι η λειτουργία της Τεχνικής Επιτροπής εδράζεται στην κουλτούρα της συνεννόησης και του αλληλοσεβασμού και διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής ότι η  Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος της προστασίας και του σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

 

Share this post