Η πάταξη της διαφθοράς

Η πάταξη της διαφθοράς

Του Άντη Ροδίτη*

ΤΗ ΜΕΡΑ που γεννήθηκε στον Αγρό ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο σπίτι του κρυβόταν ο καταζητούμενος από τους Άγγλους υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες τον άκουσα να λέει ότι συμφωνεί σε όλα με το ΑΚΕΛ, εξάλλου, λέει, δεν είχε ποτέ του καμιά ιδεολογία.

Στην εποχή μας, εδώ που καταντήσαμε, είναι πλεονέκτημα να μην έχεις ιδεολογία, να είσαι ένα τίποτε, να δηλώνεις απλώς “ανθρωπιστής” και να ξοφλάς με κάθε είδους υποχρέωση απέναντι στην τρέχουσα πραγματικότητα.

Το ΑΚΕΛ είναι ένα κομμουνιστικό κόμμα που εφαρμόζει την ιδεολογία του όταν μπορεί και ταυτόχρονα πέφτει θύμα της δρώντας ανάποδα όταν βρίσκεται στην εξουσία σε μια χώρα που δεν είναι κομμουνιστική, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το ΑΚΕΛ αρνήθηκε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και από τότε τον διαβάλλει και τον συκοφαντεί με κάθε ευκαιρία.

Το ΑΚΕΛ απεχθάνεται την Ευρώπη, αντιτάχθηκε στον αγώνα ένταξης στην Ευρώπη και τώρα απλώς την υπομένει και δεν χάνει ευκαιρία να την ειρωνεύεται και να την συκοφαντεί. Η Ευρώπη έχει φοβερά μειονεκτήματα, αλλά ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος μπορούν να κάνουν μια δική τους και να τρέξουν όλοι οι άλλοι να ενταχθούν!!

Το ΑΚΕΛ έχει επίσης υπόψη του μια “Ευρώπη” ή μια Ρωσία, υπό την “αιγίδα” της οποίας θα κάτσουν κάτω οι πάντες, κάτω από ένα Πούτιν ας πούμε (κάτι σαν παλιός αγαπημένος Στάλιν), πράγμα που δεν το λέει, βέβαια, αλλά… το αφήνει να νοηθεί και ο νοών νοήτω!

Αυτά τα νοεί ο Μαυρογιάννης της ΕΟΚΑ ή κάμνει πως δεν καταλαβαίνει προκειμένου να γίνει Πρόεδρος;

Συμφωνεί σε όλα, λέει, με το ΑΚΕΛ, ακόμα και στην πάταξη της διαφθοράς! Μόνο που η πιο γνωστή “διαφθορά” σήμερα είναι το δια της παρανομίας κυνηγητό του χρήματος. Η “άγνωστη” ή εκείνη που κατάντησε “νόμιμη” διαφθορά είναι η κατάκτηση πολιτικής εξουσίας μέσω της άρνησης της ταυτότητάς μας, των αξιών με τις οποίες ανατραφήκαμε και των παραδόσεών μας, με το… επιχείρημα ότι είμαστε ένα “τίποτε” που δεν έχει καμιά ιδεολογία και που διακηρύττει με λόγια δωρεάν και άνευ περιεχομένου ότι όλα επιτρέπονται φτάνει να δηλώνει κανείς… ανθρωπιστής!!

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, εξ Αγρού, εξ ΕΟΚΑ, εκ πατρίδας Ελλάδας και εξ οράματος Ελευθερίας, καλά κάμνει ν’ αρχίσει με την πάταξη του εαυτού του.

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους. / Η φωτογραφία στάλθηκε από τον συγγραφέα μαζί με το κείμενο του

Share this post