Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Μητροπόλεως Καμερούν

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Μητροπόλεως Καμερούν

Συνέντευξη του  Μητροπολίτη Καμερούν Γρηγόριου στην Σοφία Χατζή 

Την περασμένη Κυριακή μεταδόθηκε διαδικτυακά από την αφρικανική χώρα συνέντευξη του Μητροπολίτη Καμερούν Γρηγόριου. Η Ιερά Μητρόπολη Καμερούν, που ανήκει στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας  περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Καμερούν, Τσαντ, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ισημερινή Γουινέα και τις νήσους Σαν Τόμας και Πρίγκιπος.

Στην συνέντευξη ο Μητροπολίτης Γρηγόριος μιλά για το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής  το έργο της Μητρόπολης του  , για τις ανάγκες που υπάρχουν  , για την φτώχεια,   την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στα κράτη της Μητρόπολης και για την πανδημία του κορονοϊού.  Επίσης , μιλά για τις  Ιεραποστολές Προτεσταντών και Ρωμαιοκαθολικών.  
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμερούν, Υπέρτιμος και Έξαρχος Κεντρικής Αφρικής, Γρηγόριος (κατά κόσμον Γεώργιος Στεργίου) γεννήθηκε  στα Μέγαρα Αττικής το έτος 1961. Το έτος 1984 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, της οποίας υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών της Αδελφότητος. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1984 και Πρεσβύτερος το 1988  και έλαβε  και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου υπό του αειμνήστου σήμερα  Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος, Βαρθολομαίου. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ στην Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, όπου ανέπτυξε  ποικίλη ποιμαντική δράση. Παρακολούθησε σπουδές σχεδίου, ζωγραφικής και εικονογραφίας και το έτος 1988 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Κοινωνικής θεολογίας). Κατόπιν προσκλήσεως του μακαριστού Πατριάρχου κυρού Πέτρου του Ζ΄ ανέλαβε από τον Ιανουάριο του 2001 την θέση του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου εώς τον Ιούλιο του 2002. Από τον Μάϊο του 2003 εώς και της εκλογής του υπηρέτησε ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Ρώμης, διατελέσας και Αρχιερατικός Επίτροπος Κεντρικής Ιταλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας. Στην Ρώμη παρακολούθησε μαθήματα στο Pontificium Universita Gregoriana (Corso superiore per le Belle Arte della Chiesa). Την 27ην Οκτωβρίου του έτους 2004 εξελέγη παμψηφεί υπό της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Καμερούν. Εχειροτονήθη την 25η Νοεμβρίου 2004 υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής,  Θεοδώρου  Β΄ στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου και ενεθρονίσθη υπό του ιδίου την 23η Ιανουαρίου του 2005 στο Yaounde.   

 

Share this post