Η Olena Zelenska στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Olena Zelenska στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα , 2 Οκτωβρίου,  την  Olena Zelenska, σύζυγο του  προέδρου της Ουκρανίας,  Volodymyr Zelenskyy, η οποία συνοδευόταν από τον   Andriy Yermak, επί κεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού προέδρου, την  Yulia Svyrydenko, πρώτη Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον   Αndrii Sybiha, Αναπληρωτή επί κεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα   Vasyl Bodnar, και τον Γενικό Πρόξενο στην Πόλη ,Roman Nedilskyi, στελέχη της Προεδρίας και συνεργάτες της.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο Παναγιώτατος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο Ουκρανικό λαό, ο οποίος με σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, και εξέφρασε την ευχή σύντομα ο πόλεμος να τερματιστεί και να επανέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία.

Η  κυρία Zelenska ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον και τήν στήριξή του προς τον λαό της Ουκρανίας.

 

Στη συνάντηση παρέστη και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης , Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Προηγουμένως, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο ουκρανικής καταγωγής Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Καμιάνοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέως, την ενημέρωσε για την ιστορία και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

________

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Share this post