Η Μόσχα “καρφώνει” Κύπρου-Ιεροσολύμων

Η Μόσχα “καρφώνει” Κύπρου-Ιεροσολύμων

Μείζον ζήτημα ανακύπτει πρωτίστως για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και ακολούθως για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’  από σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Orthochristian.com, η οποία είναι εκφραστής των θέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Η ιστοσελίδα συνεργάζεται με την ελληνική: gr.pravoslavie.ru. Αμφότερες προάγουν τις θέσεις της Μόσχας, είναι εναντίον της Αυτοκέφαλου της Ορθοδόξου  Εκκλησίας Ουκρανίας  και  υποστηρίζουν την Εκκλησία, που είναι υπό το Πατριαρχείο Μόσχας με Μητροπολίτη τον Ονούφριο .
Το περίεργο ή και ύποπτο δημοσίευμα έχει τίτλο : « Ο πατριάρχης της Ιερουσαλήμ ήταν πιεσμένος να αναγνωρίσει την OCU ( σ.σ: Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία Ουκρανίας, αλλά δεν υπέκυψε, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου».
Στο δημοσίευμα αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ περισσότερα από όσα είχε πει την Κυριακή μπροστά στην κάμερα του ΡΙΚ ( βλέπε ανάρτηση μας 22.12.2019 aviketos.com/kyproy-eipa-ston…-apo-ton-moschas
Μετά το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Orthochristian.com ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος έχουν χρέος να το σχολιάσουν και να τοποθετηθούν ευθαρσώς.
Πρέπει να γίνει γνωστό κατά πόσο το δημοσίευμα είναι αληθές ή αποτελεί προπαγάνδα της Μόσχας, η οποία με κάθε τρόπο θέλει να πλήξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Εκκλησία Ελλάδος και να τρομοκρατήσει τους Προκαθημένους των άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών να μην αναγνωρίσουν την από 6.1. 2019 Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας και να μην μνημονεύσουν στα δίπτυχα «Επιφανίου Κιέβου».
• Αναλυτικά το δημοσίευμα στην αγγλική γλώσσα στον σύνδεσμο:

https://orthochristian.com/126653.html?fbclid=IwAR2rBoj1BOP0fKczUm_rbE7by88zczWgEUjWmjjQ_aGA0ocfUpQOOZs3rDY

Share this post