«Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ»

«Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ»

Με τη συμμετοχή 200 μαθητών και εκπαιδευτικών από 20 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ και 50 εκλεκτών εκπροσώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών άρχισε σήμερα , 27 Μαρίου, στην Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί αύριο , 28 Μαρτίου 2023 η 3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα: «Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ».  

Τις εργασίες της 3ης Διεθνούς  Συνάντησης Λογοτεχνίας διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι εγασίες άνοιξαν με οπιτικιγραφημένο μήνυμα του  Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 

Η 3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας στοχεύει να αποτελέσει μία πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της λογοτεχνίας αλλά και να συνδράμει στη διατήρηση της επαφής, της επικοινωνίας, της ανταλλαγής απόψεων, της δημιουργικής συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών.
Μέσα από τη Συνάντηση θα δοθεί βήμα στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Να μιλήσουν ελεύθερα για αυτά που τους προβληματίζουν αλλά και για αυτά που επιθυμούν. Για αυτά που σκέφτονται, αλλά εύκολα λόγια δεν γίνονται, για ό,τι καταληστεύει τα όνειρά τους και θολώνει τον μακρινό ορίζοντα της σκέψης τους.
Θέματα συζητήσεων
  • Οι λογοτέχνες μιλούν μόνο με το έργο τους;
  • Το όραμα του λογοτέχνη σύμμαχός μου
  • «Ο πολιτισμός του χρυσόψαρου» ή ο κόσμος των πολλών Giga σε μεγάλες δοκιμασίες
  • Το βιβλίο που θα ήθελα να έχω γράψει
  • Η παγίδα του χθες και ο φόβος του αύριο
  • Στην εποχή των fake news η λογοτεχνία
  • Η φανταστική θέα της πραγματικότητας
  • Η λογοτεχνία… χωρίς κλικ: Οι συγγραφείς συνομιλούν με τους μαθητές
Η Συνάντηση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του Livemedia, στο Facebook και στο YouTube των Εκπαιδευτηρίων.
Για να δείτε το πρόγραμμα της Συνάντησης, πατήστε εδώ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΩ: Οι μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας

Share this post