Η Λευκωσία για το Ε.Σ. και τις ευρωτουρκικές σχέσεις: Η Κοινή Δήλωση δεν είναι Συμπεράσματα

Η Λευκωσία για το Ε.Σ. και τις ευρωτουρκικές σχέσεις: Η Κοινή Δήλωση δεν είναι Συμπεράσματα

Η δυστοκία να υπάρξουν Κοινά Συμπεράσματα για την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-  Άγκυρας   από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , που θα πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης  αύριο 25 και μεθαύριο 26 Μαρτίου, φαίνεται ότι οδηγεί στην σκέψη οι “27” να υιοθετήσουν τελικά  Κοινή Δήλωση. 

Οι διαβουλεύσεις , μετά το προχθεσινό Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν διάφορα προσχέδια, που συζητούνται. Ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται ως προς την τελική έκβαση η σημερινή συνεδρίαση των Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER) στις Βρυξέλλες. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα, αλλά κυρίως η Λευκωσία , δεν είναι ικανοποιημένες από τα προσχέδια, διότι δεν αντανακλούν την έκθεση, που παρουσίασε στους ΥΠΕΞ την περασμένη Δευτέρα ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης , Ζοζέπ Μπορέλ.

Έγκυρη πηγή ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι η γραμμή της Λευκωσίας είναι ότι “Κοινή Δήλωση δεν είναι Συμπεράσαματα”. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ακόμη και Κοινή δήλωση να εκδοθεί  πρέπει να αποτυπώνει με πιο σαφή τρόπο την έκθεση Μπορέλ, την συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και τις δηλώσεις του ύπατου εκπροσώπου μετά από αυτή.  

 

Share this post