Η κυβέρνηση κάνει έξωση σε υπαλλήλους του ΓΤΠ για να ικανοποιήσει την Γενική Εισαγγελία

Η κυβέρνηση κάνει έξωση σε υπαλλήλους του ΓΤΠ για να ικανοποιήσει την Γενική Εισαγγελία

Κ.Σ . ΓΤΠ:ο συνωστισμός των συναδέλφων και μάλιστα σε περίοδο που το βασικό σλόγκαν της κυβέρνησης είναι το «κρατάμε αποστάσεις» δείχνει μιαν προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η επίλυση του χρόνιου προβλήματος στέγασης της Νομικής Υπηρεσίας, σε βάρος εργασιακών δικαιωμάτων υπαλλήλων άλλης υπηρεσίας”.

Με την ευλογία του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών , Νίκου Νουρή, η κυβέρνηση έδωσε τελεσίγραφο στην διεύθυνση  του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) , με το οποίο διαβιβάζεται η τελεσίκη απόφαση για την  παραχώρηση μεγάλου μέρους του δεύτερου ορόφου του κτηρίου του Γραφείου   στην Νομική Υπηρεσία για “κάλυψη εκτάκτων αναγκών στέγασης, που προέκυψαν λόγω επικείμενης πρόσληψης έκτακτων δικηγόρων”.

Η απόφαση λήφθηκε, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους άμεσα επηρεαζομένους, οι οποίοι είναι ανήκουν στο προσωπικό  μιας νευρανευραλγικής σημασίας κυβερνητικής υπηρεσίας . Ως γνωστόν αποστολή του  ΓΤΠ  είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου στην Κύπρο και η διαφώτιση για το Κυπριακό διεθνώς. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η απόφαση λήφθηκε, χωρίς να προηγηθεί από αρμόδιο τμήμα  μελέτη καταγραφής των αναγκών του ΓΤΠ και των διαθέσιμων χώρων.

Στην πράξη  η κυβέρνηση επιβάλλει την  παραχώρηση στην Νομική Υπηρεσία πέραν του 1/3 των γραφείων του ΓΤΠ και τη μεταστέγαση 30 και πλέον υπαλλήλων στα εναπομείναντα γραφεία, πράγμα εντελώς αδύνατο. Επισημαίνεται ότι προσπάθεια των εργαζομένων στο ΓΤΠ για εξεύρεση συναινετικών λύσεων έπεσε στο κενό. 

 

TO Κλαδικό Συμβούλιο των  λειτουργών του ΓΤΠ αναφέρει : “Θεωρούμε πως ο συνωστισμός των συναδέλφων και μάλιστα σε περίοδο που το βασικό σλόγκαν της κυβέρνησης είναι το «κρατάμε αποστάσεις» δείχνει μιαν προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η επίλυση του χρόνιου προβλήματος στέγασης της Νομικής Υπηρεσίας, σε βάρος εργασιακών δικαιωμάτων υπαλλήλων άλλης υπηρεσίας.

Με δεδομένα  τα πιο πάνω, το Κλαδικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς των υπαλλήλων του ΓΤΠ, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη λήψη δυναμικών μέτρων.

Ως εκ τούτου, καλείστε να συμμετάσχετε σε ψηφοφορία που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου μέχρι και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου για την απαραίτητη εξουσιοδότηση του Συμβουλίου στη λήψη των απαραίτητων ενεργειών.

Η ψηφοφορία θα γίνει με χρήση κάλπης.   Το Δ.Σ του Κλάδου εκφράζει την έντονη ανησυχία και αντίθεσή του για τον τρόπο, με τον οποίο επιχειρείται η προσωρινή επίλυση του χρόνιου προβλήματος στέγασης της Νομικής Υπηρεσίας και μάλιστα σε βάρος μιας άλλης υπηρεσίας τους κράτους, αντί να επιδιωχθεί η οριστική και ορθολογική επίλυση του προβλήματος.

 

Εκφράζει, ταυτόχρονα, την απογοήτευση του για το γεγονός ότι, ενώ το ίδιο είχε συναινέσει τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης και της συμβολής του στην εύρυθμη λειτουργία της Νομικής Υπηρεσίας, στην προσωρινή παραχώρηση (για μερικούς μήνες) αριθμού γραφείων για την κάλυψη αμέσων αναγκών της, δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, με αποτέλεσμα όχι μόνο ο αριθμός των γραφείων αυτών να αυξηθεί, αλλά να ζητείται σήμερα ολόκληρος ο όροφος.

Το Δ.Σ. του Κλάδου καλεί την αρμόδια Αρχή να αναθεωρήσει την απόφαση της και να προχωρήσει στη διεξαγωγή ορθολογιστικής μελέτης για ολιστική επίλυση του προβλήματος, χωρίς να δημιουργούνται στρεβλώσεις σε βάρος άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει το προσωπικό του ΓΤΠ πως σε στενή συνεργασία με την ΠΑΣΥΔΥ θα παρακολουθεί το θέμα και θα το ενημερώνει αναλόγως των εξελίξεων”.

 

Share this post