Η Κύπρος στόχος προσυμφωνημένων αγώνων

Η Κύπρος στόχος προσυμφωνημένων αγώνων

*Σε δράση διεθνούς δικτύου αναφέρεται η εφημερίδα ”El Confidencial”

Σε διεθνές δίκτυο προσυμφωνημένων αγώνων στην Κύπρο αναφέρεται σε δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα ”El Confidencial”, προκαλώντας μεγαλύτερους τριγμούς στο οικοδόμημα του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι, αυτό το οποίο συμβαίνει στην Κύπρο, ξεπερνά τις ενέργειες κάποιων ποδοσφαιριστών οι οποίοι αφήνουν την μπάλα να μπει στα δίκτυα για να κερδίσουν κάποια χρήματα μέσω στοιχήματος.
Υποστηρίζει ότι πρόκειται για θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο, όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές, ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν τίτλους και θέσεις στη βαθμολογία, προκειμένου να αγωνιστούν σε Ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων.
Εγκέφαλος του κυκλώματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο Χόρχε Λαρένα, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.


Γίνεται μάλιστα λόγος, για τέσσερις συγκεκριμένους αγώνες:
Τον πρώτο και δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ τον Απρίλιο του 2018, με νικήτρια την ομάδα της Λάρνακας.
Τον αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ επίσης τον Απρίλιο του 2018, με νικητή των ΑΠΟΕΛ.
Καθώς και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Απόλλωνα το Μάιο του 2018, με νικήτρια την ομάδα της Λάρνακας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης δήλωσε ότι θα δώσει οδηγίες στην αστυνομία για διερεύνησή των ισχυρισμών.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει  ότι ουδεμία πληροφόρηση έχει λάβει από την UEFA  για το συγκεκριμένο ζήτημα που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας.
Διευκρινίζει παράλληλα ότι, δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, στους υπό αναφορά αγώνες.
Η ΚΟΠ, εκφράζει τέλος την εκτίμηση, ότι τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα αφορούν έρευνες που διεξάγονται από τις Ισπανικές αρχές και για τις οποίες η Ομοσπονδία δεν έχει λάβει ενημέρωση.

Το ΑΠΟΕΛ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ουδεμία σχέση έχει με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στο δημοσίευμα περί προσυμφωνημένων αγώνων.
Σημειώνει ότι πρόκειται για ψεύδη και συκοφαντίες που θίγουν την ομάδα, η οποία επιφυλάσσει πλήρως τα δικαιώματά της έναντι όσων δημοσιεύουν ή αναπαράγουν αυτά τα δημοσιεύματα. Έκπληξη εκφράζει η ΑΕΚ, αλλά τίθεται στη διάθεση των αρχών. Γελοίους χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς για εμπλοκή του στην υπόθεση ο Απόλλωνας, ο οποίος επίσης τίθεται στη διάθεση των αρχών.  Ήξερε εδώ και μήνες η Αστυνομία, διαβουλεύθηκε με την Ισπανική Αστυνομία, αλλά ενημέρωσε μόνο τη Νομική Υπηρεσία.

Share this post