Η Κύπρος αποχαιρετά αύριο τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χρυσσόστομο Β

Η Κύπρος αποχαιρετά αύριο τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χρυσσόστομο Β

 Στο Κίεβο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του

Mε την τέλεση Θείας Λειτουργίας αύριο το πρωί (06:00-08:30) στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, Λευκωσίας, θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα στην σορό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’.

ΦΩΤΟ: Κάτια Χριστοδούλου

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.   Η σορός του μεταστάντος θα ενταφιαστεί στον  τάφο, που έγινε-μετά από επιθυμία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου-  κάτω από  τον  Καθεδρικό Ναό του  Αποστόλου Βαρνάβα.  

Η εξόδιος  ακολουθία συμπίπτει με την επέτειο της ενθρόνισης του μακαριστού στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, στις 12.11. 2006. Επίσης, σημειώνεται ότι αύριο η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, του οποίου το όνομα έφερε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος από την είσοδο στον ιερό κλήρο.

Στις 12 το μεσημέρι έκλεισε το βιβλίο συλλυπητηρίων , το οποίο μεταξύ άλλων υπέγραψαν σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ και η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

                                            ΦΩΤΟ: ageliaforos.com
ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης
Στο Κιέβο ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας , Μητροπολίτης Επιφάνιος,  τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ  για τον εκλιπόντα Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομο, Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου.
Μαζί με τον Μακαριώτατο προσευχήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Βισχόροντ Αγαπητός, ο Επίσκοπος Μπορίσπιλ Αντώνιος και οι σεβάσμιοι αδελφοί της Μονής.
“Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υπηρέτησε με ζήλο τον εν Τριάδι ένδοξο Θεό και εργάστηκε όχι μόνο τοπικά για το ποίμνιό του, αλλά και για ολόκληρη την παγκόσμια Ορθοδοξία, φροντίζοντας για την ενότητά της. Αυτός είναι ο λόγος,  για τον οποίο ο Μακαριώτατος συνέβαλε στην ιστορική απόφαση για την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ως αυτοκέφαλης.
Είθε ο Πανάγαθος Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στις κατοικίες των δικαίων. Αιωνία η μνήμη!”, αναφέρει ανακοίνωση της  Υπηρεσίας Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας  Ουκρανίας (OCU)

Share this post