Η Ημέρα Της Μητέρας

Η Ημέρα Της Μητέρας

Του SALAH MUSA*
Ποια Ημέρα της Μητέρας, όταν οι μητέρες έχουν χάσει τα παιδιά τους και έχουν εκτοπιστεί από τις οικογένειες και τα σπίτια τους στην Λωρίδα της Γάζας, που για έβδομο συνεχόμενο μήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με το θάνατο από έναν σκληρό Σιωνιστικό-Ναζιστικό πόλεμο.
Με πολύ πόνο, η εκτοπισμένη Παλαιστίνια μίλα σήμερα για τον γιο της μάρτυρα: « Καλή χρονιά, μάνα, αξίζεις τον κόσμο και ό,τι είναι μέσα σε αυτόν , η γιορτή της μητέρας δεν είναι για τα δώρα, αλλά μάλλον για την παρουσία τους στο πλευρό της , λέει με μεγάλη απήχηση: Ο γιος είναι θησαυρός στο σπίτι». (ΦΩΤΟ: Η Παλαιστίνια μάνα … ίδιος πόνος τότε και τώρα)
Η Γιορτή της Μητέρας στη Γάζα είναι μια διαδρομή από αναχωρήσεις, ένα ταξίδι , από μια ιδέα στην άλλη,από το ένα μέρος στο άλλο, από ένα χρόνο στο άλλο, από σκηνή σε σε άλλη σκηνή, είναι ένα ταξίδι που ξέρουμε πως άρχισε , αλλά δεν ξέρω με πως θα τελειώσει .είναι μια μέρα για να αναζητήσει ένα φλιτζάνι νερό, ένα καρβέλι ψωμί ή ένα φάρμακο για ένα τραυματισμένο μέλος από ό,τι έχει απομείνει από την οικογένειά της.
Η γιορτή της μητέρας στη Γάζα δεν είναι παρά μια φωτογραφία του μαρτυρικού γιου της ή μια ανάμνηση που δεν θα την αφήσει ποτέ για όλη τη ζωή.
Υπομονή, γυναίκες της Γάζας, υπομονή, φέροντες πόνους, υπομονή, για να έρθει μια μέρα σε σας σε σπίτια γεμάτα αγάπη και Ειρήνη ·
*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post