Η Ι.Μ. Σμύρνης ευχαριστεί για την παραχώρηση του ναού της SANTA MARIA

Η Ι.Μ. Σμύρνης ευχαριστεί για την παραχώρηση του ναού της SANTA MARIA

Η Ιερά Μητρόπολη Σμύρνης , με ανακοίνωση της , εκφράζει ευχαριστίες προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον Πάπα Φραγκίσκο για την παραχώρηση  του Ρωμαιοκαθολικού Μοναστικού Καθιδρύματος της SANTA MARIA του Τάγματος των Φραγκισκανών για τις ανάγκες της Μητρόπολης. Στην ανακοίνωση προστίθεται:

            “Ποιμενάρχης και ποίμνιον της Αποκαλυπτικής Εκκλησίας της Σμύρνης εκφράζουν δημοσία τας θερμοτάτας ευχαριστίας και την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην των προς την Α.Θ.Παναγιότητα, τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον διά την επιδειχθείσαν φιλόστοργον πρόνοιαν και μέριμναν όπως προσωπικώς εκφράση εις τον Πάπαν Φραγκίσκον την αδελφικήν παράκλησιν προς παραχώρησιν του ειρημένου Μοναστικού Καθιδρύματος εν τω κέντρω της Σμύρνης (του τε Ναού και του πέριξ αυτού κτηριακού συγκροτήματος) διά την εξυπηρέτησιν των λατρευτικών, πνευματικών και εκκλησιαστικών αναγκών της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης, ασμένως και αμέσως ανταποκριθέντα εις την σεπτήν ταύτην Πατριαρχικήν επιθυμίαν”.

  Ο Ναός SANTA MARIA  βρίσκεται στην  διεύθυνση: Ak Deniz Mahallesi, Halit Ziya Bulvarı No.67, 35210, Konak, İzmir.

Η Μητρόπολη Σμύρνης ανακοίνωσε στην SANTA MARIA θα γίνουν οι Ακολουθίες το βράδυ του Μ. Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα   

Μέγα Σάββατον, 15 Απριλίου 2023

23 : 00 Έναρξις Παννυχίδος ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ Θεία Λειτουργία

Κυριακή του Αγίου Πάσχα, 16 Απριλίου 2023

12 : 00 Εσπερινός Αναστάσεως

Όλες οι άλλες Ακολουθίες της  Μεγάλης Εβδομάδος και Διακαινησίμου  θα τελεσθούν εις τον Ι. Ναόν Αγίας Φωτεινής Σμύρνης.

  **************************

Η SANTA MARIA είναι αφιερωμένη  στην Παναγία και χρονολογείται από  το 1689. Το κτίριο, το οποίο καταστράφηκε το 1889, ξαναχτίστηκε το 1890.

ΦΩΤΟ: Derya Şahin

 

 

 

 

 

Share this post