Η φωτογραφία με το μικρό αγόρι και την πύρινη λαίλαπα στην Ορά. “Μια εικόνα χίλιες λέξεις”

Η φωτογραφία με το μικρό αγόρι και την πύρινη λαίλαπα στην Ορά. “Μια εικόνα χίλιες λέξεις”

Την τράβηξε η  Άντρεα Αναστασίου και μεταδόθηκε από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία

Λίγο πριν πριν εκκενωθεί το χωριό Ορά ( ορεινή περιοχή της επαρχίας Λάρνακας) για να σωθούν οι κάτοικοι του από την μανία της φονικής πυρκαγιάς , που έπληξε επτά χωριά, η freelancer φωτορεπόρτερ Άντρεα Αναστασίου απαθανάτισε ένα μικρό αγόρι να βλέπει την επερχόμενη πύρινη λαίλαπα. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε το “μια φωτογραφία χίλιες λέξεις” και αυτή μεταδόθηκε χθες από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Reuters. 

Η Άντρεα Αναστασίου, σε  ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram  και στο Twitter, γράφει   : «Το παιδί ενός φίλου μου κοιτάζει την πυρκαγιά με τα χέρια στο κεφάλι καθώς πλησιάζει προς το μέρος μας. Μόλις τον είδα ήξερα πως έπρεπε να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία. Αυτός είναι ο κόσμος που αφήνουμε στην επόμενη γενιά». 

Μας είπαν  να φύγουμε από το χωριό, αναφέρει και περιγράφει: ” Μέσα στο αυτοκίνητο η γιαγιά μου έκλαιγε, ο παππούς μου έδειχνε μπερδεμένος. Μακάρι να ήξερα τι περνούσε από το μυαλό του, μέσα από τον φακό του Αλτσχάιμερ. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ εκείνη την ώρα ήταν να μπούμε όλοι στο αυτοκίνητο και να φύγουμε μακριά από το σπίτι του αδελφού μου” .

«Είμαι ακόμη σοκαρισμένη. Δεν ξέρω 100% τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο όμορφο χωριό μας, αλλά είμαστε ασφαλείς. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων γι’ αυτό, αλλά και γεμάτη θυμό. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, όταν ήμασταν εμείς παιδιά. Είναι τρομακτικό»,σημείωσε.

Share this post