Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Ουκρανία , διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Ουκρανία , διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο Σαρλ Μισέλ κάλεσε  την Μόσχα να εφαρμόσει πλήρως την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος  πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ουκρανία,  επαναβεβαίωσε την στήριξη των Βρυξελλών στο Κίεβο. Ο Σαρλ Μισέλ συναντήθηκε με τον προεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Ντόνμπας, επικέντρο της σύγκρουσης Κιέβου και Μόσχας.

 

«Η Ευρωπαϊκη Ένωση έχει έμπρακτα υποστηρίξει την Ουκρανία, ώστε να μετριάσει τον αντίκτυπο της πολεμικής σύγκρουσης. Φέτος, ξεκινάμε ένα νέο πρόγραμμα που στόχο έχει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Βοηθούμε ακόμη στη δημιουργία σύγχρονων συνοριακών σταθμών. Πρόδρε Ζελένσκι, για ακόμη μια φόρα θέλω να τονίσω ότι δεν είστε μόνος σας. Ο λαός της Ουκρανίας πρέπει να ξέρει πως δεν είναι μόνος. Βρισκόμαστε στο πλευρό σας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Σαρλ Μισέλ επισκέφθηκε στρατιωτικά φυλάκια και δήλωσε πως η Ευρωπαική Ένωση στηρίζει την Ουκρανία στην προπάθεια της να περιφρουρήσει την εδαφική της ακεραιότητα. Κάλεσε ακόμη την Μόσχα να εφαρμόσει πλήρως την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.

https://twitter.com/eucopresident/status/1366795300413845511?s=20

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έλαβε την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19. Ο Πρόεδρος της χώρας επέλεξε να εμβολιαστεί μαζί με τους στρατιώτες, κατά την επίσκεψή του στο Σεβεροντονέτσκ, στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1366703130776383489?s=20

Μάλιστα ανέβασε και μια φωτογραφία στο twitter, λέγοντας πως το εμβόλιο μάς επιτρέπει να ζήσουμεκαι πάλι χωρίς περιορισμούς”. Οι Ουκρανοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί με το εμβόλιο, γι’ αυτό και ο Ζελένσκι θέλησε να στείλει το μήνυμα πως ο εμβολιασμός είναι ασφαλής.

ΠΗΓΗ: Euronews

Share this post