Η ΕΣΚ στηρίζει το αίτημα για διαλεύκανση της δολοφονίας της Daphne Galizia

Η ΕΣΚ στηρίζει το αίτημα για διαλεύκανση της δολοφονίας της Daphne Galizia

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στην οικογένεια της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου, Daphne Caruana Galizia, και συμπαρατάσσεται με την IFJ – International Federation of Journalists και την European Federation of Journalists – EFJ, που απαιτούν την διαλεύκανση του εγκλήματος και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Στη φωτογραφία το Δ.Σ. της ΕΣΚ , μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να φωτογραφηθούν έτσι οι ηγεσίες των οργανώσεων δημοσιογράφων των διαφόρων χωρών – μελών της.
Στο μεταξύ, την διεξαγωγή διεθνούς διερεύνησης της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Daphne Caruana Galizia, η οποία δολοφονήθηκε κατά την διερεύνηση υποθέσεων , που σχετίζονταν με τα έγγραφα του Παναμά, ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.
«Αναμένω ότι οι μαλτέζικες αρχές θα πράξουν το παν για να διαλευκάνουν την υπόθεση», δήλωσε στην Ευρωβουλή ο Ταγιάνι και πρόσθεσε πως το κάθε στοιχείο πρέπει να διερευνηθεί.
Σημείωσε παράλληλα πως κατά την άποψή του «θα πρέπει να εμπλακεί και η Europol, στο πλαίσιο μιας διεθνούς έρευνας, στην οποία όλες οι αστυνομικές δυνάμεις μπορούν να συνεργαστούν προκειμένου οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Λέγοντας πως η φόνος της Μαλτέζας δημοσιογράφου δεν θα μείνει ατιμώρητος, ο κ. Ταγιάνι συμπλήρωσε: «Πώς μπορούμε να υποστηρίζουμε αξιόπιστα τη δημοσιογραφία διεθνώς, όταν δεν μπορούμε να προσφέρουμε δικαιοσύνη και προστασία στο σπίτι μας;».

Σε ένδειξη τιμής, η αίθουσα Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πήρε το όνομα της Daphne Caruana Galizia.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φράνς Τίμερμανς. «Ο βίαιος φόνος της Ντάφνι και το γεγονός ότι σημειώθηκε σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ είναι συγκλονιστικό», δήλωσε ενώπιον της Ευρωβουλής ο κ. Τίμερμανς.

Share this post