Η Επισκοπή Καρπασίας μποϊκοτάρει την εορτή του Αγίου Θύρσου στην Γιαλούσα

Η Επισκοπή Καρπασίας μποϊκοτάρει την εορτή του Αγίου Θύρσου στην Γιαλούσα

Παραθέτουμε αυτουσιά ανάρτηση από το fb

Ο χρήστης Panayiotis Hadjipandelis είναι με τους Σύνδεσμος Γιαλουσιτών και Panagiotis Xatzipantelis.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί μου συγχωριανοί μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκα από τον Επίσκοπο μας ότι το αίτημα του για να λειτουργήσει την ερχόμενη Παρασκευή 23/7/2021 στην Άγιο Θύρσο στη Γιαλούσα έχει απορριφθεί από την κατοχικές αρχές και το ψευδοκράτος και ούτε γνωρίζει, αν θα επιτρέψουν να γίνει λειτουργία από τον Πάτερ Ζαχαρία .
Ως εκ τούτου ο Επίσκοπος μας θα λειτουργήσει και χοροστατήσει της Θείας Λειτουργίας στο Παρεκκλήσι του Αγίου Θύρσου στο Πλατύ Αγλαντζιάς . Ώρα έναρξης 7.00πμ μέχρι τις 9.00πμ.
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Επίσκοπο μας, αλλά και αντίδραση προς τις κατοχικές αρχές σας καλώ να μην μεταβείτε στα κατεχόμενα και αντί αυτού να έρθετε όλοι στην Θεία λειτουργία να δείξουμε με αυτό τον τρόπο την αντίδραση μας προς τις ετσιθελικές αποφάσεις του Αττίλα.
Ιερά Επισκοπή Καρπασίας
Σημερινές πληροφορίες από εγκλωβισμένους αναφέρουν ότι εξ ‘ όσων γνωρίζουν η αυριανή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Θύρσο θα γίνει κανονικά από τον Οικονόμο π. Ζαχαρία.
Συνεπώς, το κάλεσμα προς τους Ελληνοκυπρίους να μην μεταβούν στον Άγιο Θύρσο στην πραγματικότητα είναι μποϊκοτάρισμα στην μνήμη του  Θέρισσου ή Θύρσου του «Αναχωρητής, ο οποίος υπήρξε ο τρίτος Επίσκοπος Καρπασίας, και προσπάθεια απομόνωσης των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων. 
Και βέβαια οι αρχές της “ΤΔΒΚ” παραβιάζουν το δικαίωμα του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, στον οποίο όλοι συμπαραστεκόμαστε για να μπορεί να ασκεί ελεύθερα τα λειτουργικά και ποιμαντικά καθήκοντα του. Η καταγγελία για την συμπεριφορά των αρχών της “ΤΔΒΚ” είναι επιβεβλημένη. 
Ωστόσο , οι συστάσεις προς τους Ελληνοκυπρίους είναι περιττές . Έχουν κρίση και το δικαίωμα να επιλέξουν κατά πόσο θα εκκλησιαστούν στην Γιαλούσα, στο Πλατύ Αγλατζιάς ή σε άλλο ναό. 
Α. ΒΙΚ

Share this post