Η εορτή του Αγίου Σάββα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Η εορτή του Αγίου Σάββα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και με την πρέπουσα λαμπρότητα, εορτάστηκε και εφέτος, η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου, του κατά τον ιερό υμνωδό, ποδηγέτη των Mοναστών, στη Βασίλισσα της Μεσογείου Αλεξάνδρεια.

Του Μεγάλου Πατριαρχικού και Πανηγυρικού Εσπερινού, προεξήρχε η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης  Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο Ιερός Κλήρος της Αλεξάνδρειας.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως, κ. Γαβρηίλ, του Σεβ. Μητροπολίτου Πηλουσίου, κ. Ναρκίσσου και  του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Στα αναλόγια ἐψαλαν  ο Σχολάρχης της Ιεράς Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Αθανασίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ισαάκ Τσαπόγλου και κληρικοί του Πατριαρχείου.

Με λόγια πατρικής αγάπης, απευθύνθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης προς τους πιστούς, στους οποίους ευχήθηκε, ο Άγιος Σάββας που εορτάζει σήμερα, αλλά και ο Άγιος Νικόλαος που θα εορτάσει αύριο (σήμερα), να είναι παρηγορία, ευλογία και θαλπωρή στις ζωές όλων των πιστών και των οικογενειών τους.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Share this post