Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στην Πόλη

Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στην Πόλη

Με την ευκαιρία της μνήμης της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου Ευφημίας, της οποίας το ιερό Λείψανο φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου.  

Το λείψανο της Αγίας από το δεξιό κλίτος είχε μεταφερθεί στο κέντρο του ναού. 

                                                                        ΦΩΤΟ: Yani Kayakoparan.

****************************************************

ΕΞΑΛΛΟΥ , εορτάστηκε με κάθε επισημότητα σήμερα το πρωί η μνήμη της Πολιούχου Χαλκηδόνος Αγίας Μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου Ευφημίας, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ι. Ναό, στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. 
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος υπό του ιερατικώς Προϊσταμένου π. Ναυκρατίου και του Διακόνου Αστερίου.

Παρέστησαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Χαλκηδόνος καθώς και πιστοί της περιοχής που προσέτρεξαν για να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας.

ΠΗΓΗ: fosfanariou.gr

Θεία Λειτουργία για την  εορτή της Αγίας ενδόξου και πανευφήμου Ευφημίας τελέσθηκε και  στο ναΰδριο της Ι.Θ.Σ Χάλκης , ιερουργούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προς αποτροπήν εξαπλώσεως της πανδημίας.

Share this post