Η Εκκλησία Κύπρου έχασε σε 24 ώρες δύο κληρικούς από τον COVID 19

Η Εκκλησία Κύπρου έχασε σε 24 ώρες δύο κληρικούς από τον COVID 19

 Τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Εγκλειστριώτη και τον διάκονο Ιωάννη του Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου Λάρνακας  

Η Εκκλησία Κύπρου οδυνάται για την απώλεια δύο κληρικών , οι οποίοι ήσαν θετικοί στον COVID 19 και  βρίσκονταν για  μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο.

Ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου ανακοίνωσαν , με βαθύτατη θλίψη, “την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ” του εκ των αδελφών της Μονής , Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021. “Ευχόμαστε ολοθύμως όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κατατάξει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων». Τα σχετικά με την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα” , προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλεστριώτης από το 1964 μετέβη στην Μονή του Αγίου Νεοφύτου ως δόμικος μοναχός. Ακολούθως μετέβη για τέσσερα έτη στην Αθήνα όπου σπούδασε Θεολογία και με την επιστροφή του υπηρέτησε μέχρι την ασθένεια του την Μονή του Αγίου Νεοφύτου.

Ο μακαριστός  διακρινόταν για την άριστη γνώση της βυζαντινής μουσικής. Είχε επιμεληθεί την έκδοση των έργων του Αγίου Νεοφύτου και συνδύαζε την ποιμαντική με το κοινωνικό έργο. Για το λόγο αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητός  στην Πάφο και όχι μόνο. Υπήρξε ο εμπνευστής για την ανέγερση σε γη της Μονής ναού προς τιμή  του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης και άλλου αφιερωμένου στην Παναγία την Πλατυτέρα. 

Ο μακαριστός Αλέξιος ήταν κατά σάρκαν αδελφός του Ηγουμένου της Μονής Κύκκου,  Μητροπολίτη Κύκκου & Τηλλυρίας, Νικηφόρου.  

Εξάλλου το πρωί , αφού προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία, ψάληκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δρομολαξιάς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου η Εξόδιος Ακολουθία του Ιεροδιακόνου Ιωάννη Χατζημιχαήλ, που υπηρετούσε στον Άγιο Λάζαρο.

 

Ο μακαριστός Ιεροδιάκονος στα δεξιά του Μητροπολίτη Κιτίου φέτος τα Θεοφάνεια

Ο π. Ιωάννης ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον ιό και ο Αρχιεπίσκοπος για να βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας του  αγόρασε από το Ισραήλ ειδικό μηχάνημα, που δώρησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας . Ο μακαριστός ήταν 30 χρονών και έγγαμος. Η απώλεια του  σκόρπισε θλίψη στον Δήμο Δρομολαξιάς Μενεού. 

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς Μενεού, Κύπρος Ανδρονίκου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Δήμου, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του ιεροδιάκονου Ιωάννη. «Αιωνία σου η μνήμη πολυαγαπημένε ιεροδιάκονε Ιωάννη, καλό παράδεισο, εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων Αμήν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Share this post