Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου στις ΗΠΑ με την Κ.Σ. του ΟΑΣΕ

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου στις ΗΠΑ με την Κ.Σ. του ΟΑΣΕ

Η βουλευτής , Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εκ των Αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), αναχωρεί αύριο για τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε επίσκεψη εργασίας αντιπροσωπίας του Προεδρείου της Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Της αντιπροσωπίας ηγείται η Πρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ κα Margareta Cedefelt και σε αυτήν συμμετέχει ο επίσης Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης κ. Pascal Allizard.

Στη Νέα Υόρκη, η αντιπροσωπία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τη Βοηθό Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, κα  Rosemary DiCarlo και τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της 76ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Πρέσβη Nagaraj Kakanur.

Στην Ουάσιγκτον, η αντιπροσωπία θα έχει συνάντηση με Μέλη της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Επιτροπή Ελσίνκι) στο Αμερικανικό Κογκρέσο και θα συμμετάσχει επίσης σε συνεδρία της Επιτροπής. Στο επίπεδο της Αμερικανικής Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας, κ. Eric Green, Ειδικό Βοηθό του Αμερικανού Προέδρου και Ανώτερο Διευθυντή για θέματα Ρωσίας και Κεντρικής Ασίας και κ. Trey Lyons, Διευθυντή για θέματα Ανατολικής Ευρώπης. Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί επίσης με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό στο Γραφείο Συγκρούσεων και Επιχειρήσεων Σταθεροποίησης κ. Matthew Steinhelfer και την τελούσα χρέη Αναπληρώτριας Υφυπουργού, στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, κα Kami Witmer.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κα Χαραλαμπίδου θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη Μεσόγειο, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της γαλλικής πρεσβείας.

 

Share this post