Η απροκάλυπτη ρωσική προπαγάνδα από κληρικό της Εκκλησίας Ελλάδος/ Άρθρο-επιστολή

Η απροκάλυπτη ρωσική προπαγάνδα από κληρικό της Εκκλησίας Ελλάδος/ Άρθρο-επιστολή

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου*

Ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Βασίλειος Βολουδάκης επανειλημμένως έχει ξεσπαθώσει εναντίον Εκκλησίας και Πολιτείας, με διάφορες αφορμές, θεωρώντας εαυτόν αμύντορα της Ορθοδοξίας και του Έθνους, ενώ όσους δεν συντάσσονται με τις απόψεις του οιονεί προδότες.

Όμως, τώρα έχουμε προ οφθαλμών κάτι αρκετά σοβαρό που ξεπερνά τον γνωστό παραληρηματικό του λόγο.

Συντασσόμενος πλήρως με τον Πούτιν στο ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – και όχι μόνο – πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή 7 Μαΐου 2023, μια διαδικτυακή συζήτηση με τον ρώσο Alexander Dugin και τον γνωστό Παναγιώτη Λαφαζάνη της Αριστεράς, που μεταδόθηκε από το κανάλι του στο youtube.

Θυμίζουμε ότι o Ντούγκιν, από τους πιο γνωστούς πολιτικούς σχολιαστές και συγγραφείς της μετασοβιετικής Ρωσίας, καθηγητής Κοινωνιολογίας και Γεωπολιτικής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας, διετέλεσε και εξ απορρήτων σύμβουλος του Πούτιν επί δεκαετία.

Ο ιδεολογικός ινστρούχτορας πολλών στη Ρωσία θεωρεί,  υποστηρίζοντας πλήρως την εισβολή, ότι η Ουκρανία έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αναγέννηση της Ρωσίας. «Η παγκόσμια τάξη, η Δύση έχει στοιχηματίσει στην Ουκρανία ως Αντι-Ρωσία, και για τον σκοπό αυτό έδωσε εργαλειακά το πράσινο φως στον ουκρανικό ναζισμό και την ακραία ρωσοφοβία. Κάθε μέσο ήταν καλό για να πολεμήσει ενάντια στον ορθόδοξο πολιτισμό και τον πολυπολικό κόσμο. Ο Πούτιν, όμως, δεν το κατάπιε και μπήκε στη μάχη, όχι με την Ουκρανία, αλλά με την παγκοσμιοποίηση, με την  παγκόσμια ολιγαρχία, με τη  Μεγάλη Επαναφορά, με  τον φιλελευθερισμό, με το τέλος της ιστορίας» έχει πει ο Ντούγκιν.

Όλα τα παραπάνω τα έχει αναπτύξει διεξοδικά ο Ντούγκιν και τα επανέλαβε μετ’ επιτάσεως στη συζήτηση με Βολουδάκη και Λαφαζάνη. Ας σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα περίπου έγινε διαδικτυακή συζήτηση Βολουδάκη και Λαφαζάνη, πολύ αποκαλυπτική της συνταύτισής τους με τη Μόσχα.

Αντιλαμβάνεται καθείς ότι η ρωσική προπαγάνδα καλά κρατεί στη χώρα μας. Αυξάνεται και πληθύνεται, καθώς οι πολλοί – κυρίως εκκλησιαστικοί και αριστεροί – είναι πεπεισμένοι περί του «ελευθερωτή» Πούτιν και περί της ανασύστασης της «αυτοκρατορίας μας», που ονειρεύεται ο κληρικός Βολουδάκης.

Ο Ντούγκιν στη συζήτηση είπε πως «ένα μεγάλο μέρος της Εκκλησίας μας είναι κάτω από την κυριαρχία των Ουκρανοναζί», εννοώντας την προσκείμενη στη Μόσχα Ουκρανική Εκκλησία. Υπερθεμάτισε των θέσεων του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου. «Είναι αφοσιωμένος στην πραγματική Ορθοδοξία», είπε. «Το πνεύμα της αληθινής Ορθοδοξίας μεγαλώνει στην Ρωσία. Οι οικουμενιστές και φιλελεύθεροι απομακρύνονται από την Εκκλησία.  Ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι το σύμβολό μας στην επιστροφή στις ρίζες. Η οικουμενιστική τάση στην Εκκλησία μας έχει σχεδόν εξαφανιστεί».

Ο κληρικός Βολουδάκης δεν έχασε την ευκαιρία να πει ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο ακολουθεί την Αμερικανική πολιτική. Η Αμερική ελέγχει απόλυτα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οπότε η Αμερική είναι στην ουσία η δεύτερη Ρώμη»! Και αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του: «Κάναμε την εκπομπή αυτή για να φτιάξουμε την πραγματική εικόνα της Ρωσίας», δηλαδή η απόλυτη προπαγάνδα! Επίσης, επιτέθηκε και στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η πολιτική εξουσία έχει καταλύσει την Εκκλησία, από τη στιγμή που ιεράρχες συμφωνούν με την Πολιτεία στο θέμα του εμβολιασμού». Και έδωσε τη …λύση: «Η διόρθωση του κομμουνισμού οδηγεί στον χριστιανισμό»!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ντούγκιν υποστήριξε ότι «τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Πούτιν ήταν η προετοιμασία για την σύγκρουση με τη Δύση», όπου η Δύση είναι γι’ αυτόν συνώνυμη του σατανά!

Στα σχόλια των θεατών, κατά την ώρα της συζήτησης, υπήρξε ευθεία επίθεση εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου, με κύριο σύνθημα ότι ο Πατριάρχης δεν εκπροσωπεί πλέον τους Έλληνες Ορθοδόξους. Ταυτόχρονα αρκετοί γράφουν ότι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας είναι η Ρωσία!

Ο Ντούγκιν είπε ότι οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες βρίσκονται κάτω από το ζυγό των ευρωπαϊκών και ελληνικών ελίτς και πρέπει να τους βοηθήσουμε (sic).

Ο δε Λαφαζάνης θεώρησε ότι με την συζήτηση αυτή συνενώνονται η ριζοσπαστική αριστερά και η ριζοσπαστική ορθοδοξία! Ευχήθηκε, μάλιστα, νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Το φινάλε του Βολουδάκη τα είπε όλα: «Η ψυχή μας βρίσκεται στη Ρωσία άγρυπνη»!

Όχι! Δεν είναι γραφικοί! Είναι επικίνδυνοι! Γι’ αυτό θα έπρεπε να απαγορευτεί, μέσω κρατικής παρέμβασης, η διαδικτυακή συνάντησή τους, η οποία, όπως ειπώθηκε, θα έχει και συνέχεια.

Πηγή fosfanariou.gr

 Ο  Αρχιμ. Ρωμανός Αναστασιάδης έστειλε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών  επιστολή, με την οποία καταγγέλλει την δράση του π. Βασιλείου Βολουδάκη

Ο Αρχιμ. Ρωμανός Αναστασιάδης

Η δράση του κληρικού σας Βασιλείου Βολουδάκη κατασκανδαλίζει by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post