Η ανιδιοτελής αγάπη ορισμένων Κυπρίων Ιεραρχών για τη Ρωσική Εκκλησία

Η ανιδιοτελής αγάπη ορισμένων Κυπρίων Ιεραρχών για τη Ρωσική Εκκλησία

Μια  πρώτη ανάλυση των τεκταινομένων στην Εκκλησία της Κύπρου από τον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο

O δημοσιογράφος, ο οποίος συνεργάζεται με την εφημερίδα των Αθηνών “ΤΑ ΝΕΑ” , στο παρελθόν είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους  στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας . Μαζί με Ουκρανούς δημοσιογράφους είχε  πάει  σε στρατιωτική εγκατάσταση ,λίγο έξω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπου ένοπλοι χωρίς διακριτικά, με φορτηγά, είχαν διεμβολίσει την είσοδο της βάσης.

Αρχικά οι ένοπλοι σταμάτησαν τους δημοσιογράφους έξω από τη βάση και άγνωστα άτομα με πολιτικά ρούχα που βγήκαν από αυτοκίνητα και τους χτύπησαν διακρίτως. Κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά τους ακολούθησαν και τους σταμάτησαν εκ νέου.

Η ομάδα των δημοσιογράφων δέχτηκε και άλλη μία επίθεση όταν τους σταμάτησαν για τρίτη φορά, σε μπλόκο, ένοπλοι κουκουλοφόροι που φορούσαν πολιτικά και στρατιωτικά ρούχα. Τους χτύπησαν άσχημα, τους πήραν χρήματα και εξοπλισμό, αλλά και τα χαρτιά τους.

Από την επίθεση ο Κώστας Ονισένκο υπέστη κάταγμα στη μύτη. του.


*****************************************************

Στο μεταξύ,  ο  Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την χώρα Ουκρανία τον ερχόμενο χρόνο.  Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του σε πολωνικό ΜΜΕ ο Μτσεσλάβ Μοκσίτσκι, αρχιεπίσκοπος – μητροπολίτης του Λβιβ, επικεφαλής της Διάσκεψης Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων Ουκρανίας. «Έμαθα ότι ο Άγιος Πατέρας (σ.σ. Πάπας της Ρώμης) σχεδιάζει μια τέτοια επίσκεψη τον επόμενο χρόνο», είπε,  απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ποντίφικα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιγκάλ είχε μεταφέρει την πρόσκληση του προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι προκειμένου ο Πάπας να επισκεφθεί την Ουκρανία στους εορτασμούς των 30 ετών ανεξαρτησίας της χώρας, στις 24 του περασμένου Αυγούστου. Ο ίδιος ο Ζελένσκι μίλησε τηλεφωνικά με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Ιούλιο. «Ο ουκρανικός λαός περιμένει την επίσκεψης της Αυτού Αγιότητας», είχε πει κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Ουκρανός Πρόεδρος .  

Share this post