Η ανεξέλεγκτη  γραμμή του Ερντογάν απειλεί να διαλύσει τη Δυτική Συμμαχία

Η ανεξέλεγκτη  γραμμή του Ερντογάν απειλεί να διαλύσει τη Δυτική Συμμαχία

Η κοσμική τουρκική Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1923 από τον Kemal Attaturk, εμπνευσμένο από το Διαφωτισμό, “έχει πλέον τελειώσει οριστικά”, εκτιμά ο Eric Zuesse. 

Σε ανάλυση στο Strategic-Culture ασκεί κριτική στον Ερντογάν , στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αμερικανός συγγραφέας και ιστορικός , με αντικείμενο την έρευνα , σημειώνει μεταξύ άλλων:

*Οι διαδεδομένες εικασίες ότι ο Ερντογάν στοχεύει να αποκαταστήσει την Τουρκία ως το αυτοκρατορικό έθνος και να γίνει κυβερνήτης μιας αποκατεστημένης Ισλαμικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επιβεβαιώνονται  τώρα  από αυτήν την βίαια πράξη προσβολής στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ακόμη και στους Ρωμαίους Χριστιανούς, γιατί – όπως σημειώνει η Wikipedia – «Ο Ιουστινιανός ήταν μερικές φορές γνωστός ως « Τελευταίος Ρωμαίος στην ιστοριογραφία στα μέσα του 20ού αιώνα.»

*Το ερώτημα τώρα – δεδομένου ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πιέζει ενάντια στην ευρωπαϊκή αντίσταση να αποδεχτεί μια στρατιωτική συμμαχία με μια ισλαμική δικτατορία – είναι, εάν η συνέχιση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ θα τερματιστεί λόγω της πορείας που ακολουθούν από κοινού ο Ερντογάν και η αμερικανική κυβέρνηση να επιβάλουν εκ νέου μια  σουνιτική ισλαμική δικτατορία στην Τουρκία (μέσω της οποίας, η Τουρκία θα χρησιμεύσει ως σφήνα εναντίον τόσο του σιϊτικού ελεγχόμενου Ιράν, όσο και μιας ολοένα και πιο ορθοδόξου κυριαρχούμενης Ρωσίας).

Ο Ερντογάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Ωστόσο, υπήρξε διαχωρισμός μεταξύ του Ερντογάν και του καθεστώτος των Η.Π.Α., επειδή δεν προτίθεται να αποκαταστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία του ως μέρος των ΗΠΑ ή οποιασδήποτε άλλης αυτοκρατορίας. Η ανεξέλεγκτη  γραμμή του Ερντογάν απειλεί τώρα να διαλύσει τη Δυτική Συμμαχία – την αυτοκρατορία των ΗΠΑ.

Η Ευρώπη είναι το κλειδί. Αλλά οι ηγέτες της Ευρώπης θα τοποθετήσουν το κλειδί στην κλειδαριά και θα ανοίξουν, τέλος, την πόρτα σε έναν μη ιμπεριαλιστικό κόσμο; Η σημερινή (Ευρώπη)  , ευθυγραμμισμένη με την αυτοκρατορία των ΗΠΑ, δεν θα το κάνει αυτό.

*Όλο το άρθρο στον σύνδεσμο

https://www.strategic-culture.org/news/2020/07/18/how-nato-member-turkey-reverted-back-to-being-an-islamic-dictatorship/

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post