Η Αλίκη Στυλιανού νέα Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Κύπρου

Η Αλίκη Στυλιανού νέα Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Κύπρου

Η Ένωση Οικονομολόγων Κύπρου (ΕΟΚ), πραγματοποίησε απόψε ,  Παρασκευή, την ετήσια συνέλευση της και μετά από ψηφοφορία των μελών της, ανάδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιό της.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΟΚ, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Αλίκη Στυλιανού
Αντιπρόεδρος: Μάριος Κληρίδης
Γραμματέας: Χαράλαμπος Χαμπουρής
Ταμίας: Νίκη Παπαδοπούλου
Μέλη: Παύλος Ιωάννου, Σωφρόνης Κληρίδης, Δημήτρης Γεωργιάδης, Γρηγόρης Σάββα, Μαρία Ηλιοφώτου, Νίκος Ροδοσθένους, Αποστολένα Θεοδοσίου.

Ο τέως Πρόεδρος ΕΟΚ, Δρ Ανδρέας Στυλιανού αναδείχθηκε ως Επίτιμος Πρόεδρος.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών η νέα Πρόεδρος Αλίκη Στυλιανού, ευχαρίστησε τα μέλη για την τιμητική θέση στην οποία την ανέδειξαν, σημειώνοντας ότι η ΕΟΚ ανέκαθεν λειτουργούσε και λειτουργεί ομαδικά και με παραδειγματικό τρόπο στην ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων/εισηγήσεων.

Ανέφερε ότι η λογοδοσία του τέως Προέδρου παρουσιάζει το έργο που έχει επιτελέσει η Ένωση τα τελευταία χρόνια από την ίδρυση της το 2016 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμμετοχή της ΕΟΚ στα οικονομικά κυρίως αλλά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου, θα συνεχίσει να προσθέτει αξία στην παρουσίαση και ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν, καθώς και την υποβολή εισηγήσεων με στόχο το όφελος των πολιτών.

Στην λογοδοσία του ο Δρ. Στυλιανού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανεξάρτητα, από τα προβλήματα της πανδημίας κατόρθωσαν να κρατήσουν ζωντανό τον σύνδεσμο, είτε μέσω των εξ αποστάσεως συνεδριάσεων του ΔΣ, είτε μέσω εκδηλώσεων με τηλεδιασκέψεις οι οποίες ήταν επιτυχέστατες.

ΠΗΓΗ: Kathimerini.com.cy

********************************************************

Η Αλίκη Στυλιανού έχει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε Ευρωπαϊκά και Οικονομικά θέματα στο London School of Economics & Political Science. Εκπαίδευση επίσης στην μετάφραση και διερμηνεία στο Universite Catholique d’ Angers στη Γαλλία για Αγγλικά, Γαλλικά, και Ρωσικά.

 Την  περίοδο 1993-94 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τότε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό  «Ο Λόγος» και στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος». Το 1994 μέχρι και το 2012 υπηρέτησε ως λειτουργός τύπου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Παράλληλα από 1995 – 1996 ήταν λειτουργός στη Γενική Διεύθυνση για τη Γεωργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα εφαρμογής Χρηματοδοτικών Πρωτόκολλων, ενώ από 1996 μέχρι και το 2006 ήταν  Λέκτορας (Επισκέπτρια) στην Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης για επιμόρφωση των Λειτουργών Δημόσιας Υπηρεσίας σε θέματα θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, υπηρέτησε ως λειτουργός στο Γραφείο του Επικεφαλής για την Ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, κ. Γιώργου Βασιλείου, λειτουργός  τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση της  ενημερωτικής εκστρατείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ,  προσωπική βοηθός του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κύπρου Χρυσοστομίδη και μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας για τις συνομιλίες για το Κυπριακό πρόβλημα στην Κοπεγχάγη, Χάγη και Burgenstock. Επίσης υπήρξε λειτουργός στο Υπουργείο Οικονομικών για τον σχεδιασμό και συντονισμό της παγκύπριας επικοινωνιακής στρατηγικής για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη του ευρώ και Εκπρόσωπος Τύπου στο Υπουργείο Άμυνας με έμφαση στην διαχείριση κρίσεων.  Από 2012  έως σήμερα είναι η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Share this post