Γυναίκα στα ηνία της υπηρεσίας πληροφοριών ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου

Γυναίκα στα ηνία της υπηρεσίας πληροφοριών ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου

Η μέχρι τώρα αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας MI5, Αν Κιστ-Μπάτλερ, επελέγη ως η νέα Διευθύντρια της υπηρεσίας πληροφοριών ασφαλείας GCHQ.

Γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα στην οποία ανατίθενται τα ηνία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αν και όχι η πρώτη γυναίκα που ηγείται κάποιας εκ των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κυρία Κιστ-Μπάτλερ, μητέρα τριών παιδιών, θα γίνει η 17η επικεφαλής του «Αρχηγείου Κυβερνητικών Επικοινωνιών», όπως είναι η πλήρης ονομασία της GCHQ, διαδεχόμενη τον σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ.

Η υπηρεσία έχει ως πρωταρχική αποστολή την παρακολούθηση, ανάλυση και παρεμβολή στις επικοινωνίες που αφορούν την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ανακοινώνοντας το διορισμό ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι είπε ότι η Αν Κιστ-Μπάτλερ έχει ένα «εντυπωσιακό ιστορικό» δραστηριότητας στην καρδιά του βρετανικού εθνικού δικτύου ασφαλείας.

Η ίδια δήλωσε ευτυχής για το νέο της ρόλο, εξήρε την προσφορά της GCHQ και πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να αρχίσει τα καθήκοντά της.

Πηγή: skai.gr

Share this post