Γράμμα της Rita Giacaman από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη

Γράμμα της Rita Giacaman από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη

Αξία ντοκουμέντου έχει το  το γράμμα- μαρτυρία  της Rita Giacaman από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Αναφέρεται στην τελευταία βίαιη ισραηλινή επίθεση εναντίον Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. 

Άριστη γνώστης , όπως φαίνεται του προβλήματος, η Rita Giacaman  δεν στέκεται μόνο στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, αλλά τονίζει:

“Γενικά, πολλές δυτικές κυβερνήσεις και μέσα ενημέρωσης φαίνεται να συνεχίζουν να παρουσιάζουν τα πρόσφατα γεγονότα στην Παλαιστινιακή Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας εξετάζοντας τα συμπτώματα και όχι τη βασική αιτία του προβλήματος. Η ρίζα βρίσκεται το 1948 – η ίδρυση του Ισραήλ, ο διαμελισμός της παλαιστινιακής κοινωνίας και ο αναγκαστικός εκτοπισμός που μετέτρεψαν τα δύο τρίτα του παλαιστινιακού πληθυσμού σε πρόσφυγες χωρίς δικαίωμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Αυτό είναι το Nakba, όπως λέγεται στα αραβικά, που σημαίνει καταστροφή, που συνέβη πριν από 73 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα”.

*Παραθέτουμε ολόκληρο το γράμμα

 

 

Rita Giacaman γράφει από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους/  Ευχαριστίες στην

Έλλη Μόζορα για την μετάφραση του γράμματος στα ελληνικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post